Atypiske symptomer på GERD

October 15

GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom, er en tilstand som forårsaker magesyre til å strømme tilbake inn i spiserøret. Også kalt acid reflux påvirker GERD folk i alle aldre. Sykdommen er mer alvorlig, og forekommer oftere enn vanlig halsbrann. Ifølge University of Maryland Medical Center, må GERD diagnostiseres og behandles umiddelbart for å hindre alvorlige komplikasjoner, som for eksempel erosiv øsofagitt, striktur av spiserør, tannråte eller Barretts øsofagus. De fleste mennesker med GERD vise klassiske symptomer og kan diagnostiseres basert på symptomer alene. For pasienter med atypiske symptomer, kan diagnosen være en lang og komplisert prosess.

Betydning

Typiske symptomer på GERD inkluderer halsbrann og oppstøt av mageinnhold, men mange opplever atypiske symptomer som kan forsinke diagnose og behandling. Atypiske symptomer på GERD inkluderer astma, hoste, laryngitt, dental erosjon og noncardiac brystsmerter, ifølge en gjennomgang publisert i den 15 august utgaven av American Family Physician. Mange som med atypiske symptomer kan mangle mer vanlig symptom på halsbrann, som noen ganger resulterer i et feildiagnostisering med astma eller en annen medisinsk tilstand.

lungesymptomer

Mens et antall av pulmonale lidelser er forbundet med GERD, synes den sterkeste tilknytningen er med astma. De fleste astmatikere klager over halsbrann, og så mange som 80 prosent av de 15 millioner amerikanere diagnostisert med astma kan også lider av GERD, ifølge en studie publisert i American Journal of Medicine. GERD kan utløse astmaanfall eller astmalignende symptomer via indirekte stimulering av distal esophageal sensoriske vagal nerve. Videre har mange pasienter med refraktær astma viser bedring når de ble behandlet med syre-undertrykkende medisiner. GERD pasienter kan også tilstede med en kronisk, uproduktiv hoste. Denne atypiske symptom på GERD kan være den eneste åpenbare symptom på mer enn halvparten av pasientene.

Øre, nese og hals symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center, kan GERD gi symptomer som påvirker halsen i noen mennesker. Vedvarende hikke, en kronisk sår hals, heshet og en følelse av en klump være i halsen er alle atypiske symptomer på GERD. Noen pasienter opplever også dysfagi, eller problemer med å svelge. I alvorlige tilfeller av dysfagi, kan maten seg fast i spiserøret, forårsaker choking og sterke brystsmerter. Dette symptomet krever rask legehjelp for å utelukke alvorlige skader på spiserøret.

Noncardiac brystsmerter

Den brystsmerter oppleves av GERD lider kan etterligne hjerteinfarkt symptomer. Det kan være et trykk i brystet, med eller uten brenning, og smertene kan stråle ned armer eller inn i halsen og kjeve. Dette symptomet sender tusenvis av mennesker til legevakten hvert år. For å avgjøre om brystsmerter er forårsaket av GERD eller en annen lidelse, slik som hjerte- og karsykdom, magesår, eller galleblæresykdom, kan omfattende testing være nødvendig.

Diagnose

Alle med en nyoppstått øre, nese og hals symptomer, eller som klager på begynn eller forverring av astma eller brystet smerter symptomer bør evalueres for GERD. Diagnosen må gjøres på grunnlag av en kombinasjon av medisinsk historie, symptom presentasjon og diagnostiske tester. Diagnostiske tester kan ikke nøyaktig årsakssammenheng med atypiske symptomer. Andre tester for GERD inkluderer et forsøk med et medikament som kalles en protonpumpehemmer, en barium esophagram, og en esophagogastroduodenoscopy. I henhold til den internasjonale Foundation for funksjonelle gastrointestinale forstyrrelser, kan pH-måling også brukes til å måle frekvensen av syre reflux episoder opplevd.