Hvordan muntre deg opp når du er sint

April 4

Hvordan muntre deg opp når du er sint


Sinne er en naturlig følelse, og du kan la det overvelde deg med negative følelser mot noen eller noe på en måte som ikke er konstruktiv. På den annen side, kan du oppleve sinne som noe konstruktivt og at det å motivere deg til å finne løsninger på problemene dine. Ifølge American Psychological Association, kan et overskudd av uovervåkede sinne ha en negativ effekt og utløse irrasjonelle tanker samt en økning i blodtrykket. Mange hendelser kan utløse sinne, inkludert mindre ting, for eksempel en trafikkork, eller mer alvorlige problemer, som tidligere traumatiske opplevelser. For å administrere sinne og muntre deg opp, lære å kontrollere den før den styrer deg.

Bruksanvisning

1 Hold sinne i sjakk slik at det ikke kan kontrollere deg. Avstå fra surring ut i sinne eller uttrykke deg selv på en destruktiv måte. I stedet praksis puste teknikker for å bidra til å roe deg ned slik at du kan bestemme den beste måten å svare, hvis i det hele tatt. Pust ut luft fra lungene gjennom munnen. Pust gjennom nesen for en mental teller til fire. Hold pusten for fire tellinger før du slipper det gjennom munnen i fire punkter. Gjenta denne pusteteknikk fem ganger.

2 Fokus på noe som er behagelig for deg eller på en konstruktiv måte å svare på hva personen eller hendelsen har ført til sinne. Gi deg selv tid til å slappe av og la sinne avta. Ta en 5- til 10-minutters pause når du føler deg sint. Sett deg ned i en komfortabel posisjon og lukk øynene. Tenk på et ord, bilde eller element som ikke stresse deg ut eller sinne deg; kanskje bildet er av katten din spiller eller en fargerik solnedgang. Pust dypt som du fokuserer på denne tanken. Etterpå kan hjernen din bli klarere og sinne mindre intense.

3 Lytt til musikk for å muntre deg opp. Ifølge Web MD, musikk, uavhengig av type, kan forbedre humøret. Unngå å spille musikk som du forbinder med traumatiske tidligere erfaringer fordi denne atferden kan ha motsatt effekt.

4 Ta din vrede ut i gymsalen. Løper på tredemøllen, traff en boksesekk, ta en yogatime eller løfte vekter. Når du trener, kroppen din utgivelser endorfiner, som kan gi deg en generell følelse av velvære.

5 Spis et stykke mørk sjokolade når du er sint. Bortsett fra å nyte smaken, kan sjokolade muntre deg opp, fordi det stimulerer frigjøring av endorfiner og utløser feel-good hormonet serotonin.

6 Skriv ned fem ting som gjør deg glad og som du er takknemlig for. Se på stykke papir i tider med sinne for å minne deg selv på dem. Innse at sinne er bare midlertidig, og at du har mange ting å være glad for.