De helsemessige fordeler av løk

August 8

De helsemessige fordeler av løk


Løk er ofte skjente for deres evne til å indusere tårer. Men neste gang du hakking løk, vurdere tårene til å være gledestårer når du vurdere de helsemessige fordelene avledet fra å spise løk. Stoffer i løk har vist seg å fremme hjertet helse, redusere risikoen for kreft, fremme både fordøyelses og beinhelse og redusere effekten av inflammatoriske sykdommer.

sunne stoffer

Løk er en rik kilde til quercetin og krom. Quercetin er en potent antioksidant som motvirker en rekke sykdommer. Krom er et stoff som bidrar til å opprettholde riktig hormonbalansen i kroppen.

Hjerte-helsemessige fordeler

Løk inneholder flavonoider, stoffer som fremmer hjerte helse og redusere risikoen for hjertesykdom.

Anti-Cancer Fordeler

Forskning publisert i tidsskriftet "Clinical Gastroenterology og Hepatology" indikerer at quercetin reduserer størrelsen og mengden av forstadier til kreft i tarmen. Løk med høyest anti-kreft egenskaper inkluderer sjalottløk, vestlige gul, New York fet og nord rødløk.

Fordøyelsen Helse

Løk inneholder prebiotika. Disse stoffene bidrar til å stimulere veksten av gode bakterier (probiotika) i fordøyelsessystemet, noe som bidrar til å fremme riktig fordøyelsen fungerer.

Bone Health

Forskning publisert i "Journal of Agricultural and Food Chemistry" indikerer at løk inneholder et stoff som heter vekst plate chondrocytes (GPCS), som fremmer bein helse ved å hindre funksjonen av osteoklaster, celler som bryter ned benvev.

Anti-inflammatorisk fordeler

Den quercetin og vitamin C som finnes i løk, sammen med andre stoffer, bidra til å fremme et sunt immunsystem. Disse stoffer virker også som anti-inflammatoriske midler, noe som reduserer virkningen av inflammatoriske sykdommer så som revmatoid artritt.