om Karbohydrater

January 20

All mat er laget av threesubstances: proteiner, fett og karbohydrater. Karbohydrater er energikilden for kroppen. Det er tre typer av karbohydrater: sukkerarter, stivelse og fiber.

Identifikasjon

Sukker er enkle karbohydrater. Disse finnes i frukt (fruktose), sukker (sukrose) og melk (laktose). De er en kilde for rask energi. Honning, sirup, lønnesirup og brun, hvit og konditori sukker er alle enkle sukkerarter. Selv om de kan gi energi, disse matvarene har noen vitaminer og mineraler. Et kosthold med mer enn bare en liten mengde sukker kan føre til overvekt eller diabetes.

effekter

Mange diett planer anbefaler at du reduserer stivelse inntak; men det er mange helsemessige fordeler til stivelse. Den har færre kalorier enn fett og mer mettende. Uraffinert stivelse, slik som i frukt og grønnsaker, er mer mettende enn raffinert sukker. Stivelse gir energi over en lang periode, så det er tregere å fordøye enn sukker. I tillegg til enkle sukkerarter, stivelser forutsatt drivstoff for kroppen.

Funksjon

Fiber er viktig i enhver diett. Matvarer med løselig fiber inneholder havre, bønner, nøtter og litt frukt. Uløselig fiber finnes i helkorn, frø, grønnsaker og frukt. Begge typer er viktig for en sunn diett. Fiber hjelpemidler i fordøyelsen, forebygge sykdom, og vektkontroll. Fiber bidrar til å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdom, kreft og diabetes.

fordeler

Alle karbohydrater er laget av karbon, hydrogen og oksygen. Kjemisk enkle sukkerarter har en sekskantet form. Stivelse er store molekyler dannet av kjeder av enkle sukkerarter. Den amylase i spytt begynner å bryte ned karbohydrater. Fordøyelsen fortsetter i tynntarmen. Når karbohydrater brytes ned til monosakkarider, de er absorbert i blodet. Hvis de ikke brukes umiddelbart etter energi, de er lagret enten i leveren, muskler eller omdannes til fett og lagres i fettvev.

betraktninger

Mat rik på karbohydrater inkluderer frukt, grønnsaker, meieriprodukter, brød og sukker. Karbohydrater utgjør 45 prosent til 65 prosent av et sunt kosthold. Enkle sukkerarter bør bare utgjør en meget liten del av det daglige karbohydratinntak. Siden fiber passerer gjennom systemet, og ikke konvertere til fett i kroppen, dietter høy i fiber er bra for vekttap.

Potensielle

Monosakkarider, sluttproduktet av sukker og stivelse fordøyelse, reiser til leveren, hvor det omdannes til glukose. Insulin fremstilles i bukspyttkjertelen for å hjelpe glukose inn i cellene for å gi dem den energi de trenger. Hvis det er mer glukose i kroppen enn det som er nødvendig, hjelpemidler insulin fettvevet til å absorbere og lagre det overskytende. Forstyrrelser forbundet med karbohydrater omfatter hypoglykemi (der for lite sukker i blodet), hyperglykemi (for mye sukker i blodet) og diabetes (ineffektiv behandling av blodsukker).