Kan jeg ha Havregryn Etter Gastric Bypass Surgery?

January 5

Gastric bypass kirurgi påvirker ikke bare hvor mye en pasient spiser etter inngrepet, men også hva hun spiser. Lære å tilpasse seg en mer restriktiv diett livsstil tar tid. En pasientens matvaner vil utvikle seg som han lærer hva kroppen hans kan og ikke kan håndtere. Med muligheten til å spise en bestemt mat som havregryn vil endre seg.

Egenskaper

Den post-gastrisk bypass (GB) kosthold utvikler seg fra flytende til myk til fast. For fast føde, for å fullstendig tygge gjengi maten myk og glatt er svært viktig. Av denne grunn, mange post-GB pasientene utvikler en forkjærlighet for mykere matvarer som havregryn. Pass på å sikre balansert ernæring er fortsatt oppnås med mer begrenset mat valg. Introduser variasjon langsomt, overvåking av legemet for eventuelle uønskede effekter.

Tidsramme

Tidslinjer variere fra individ. Highland Hospital i Rochester, NY, råder sine pasienter til å forvente videre til fast føde for å ta ni til 11 uker. Når fast føde er reintegrert i kostholdet, vil forsiktig eksperimentering for å fastlå matvarer beste tolerert. For eksempel kan en pasient være i stand til å spise vanlig havremel, men ute av stand til å tolerere smakstilsatt havremel på grunn av sukkerinnholdet. En annen pasient kan være ute av stand til å spise havregryn med datoer, rosiner eller valnøtter på grunn av den ekstra faste stoffer.

betraktninger

Ser fett og sukkerinnhold sammen med konsistens gir størst suksess med færrest komplikasjoner. Spesielt for pasienter som har GB operasjoner inkludert intestinal bypass, spiser eller drikker for mye fett eller sukker på en gang vil føre til "dumping" syndrom. Ifølge Mayo Clinic, "dumping" oppstår når "mat og væske kommer inn i tynntarmen raskt og i større mengder enn normalt, forårsaker kvalme, oppkast, diaré, svimmelhet og svetting."

Vær kreativ med mat

Gastric bypass operasjon betyr ikke et liv fylt med tørt, kjedelig mat. Evnen til å spise et bredt utvalg av mat kommer tilbake over tid. Lær å bruke krydder for å lage smak alternativer. Unngå å falle inn i et hjulspor og spise det samme dag etter dag. Ikke bare en repeterende diett bli kjedelig, men det mangler ernæringsmessig balanse. Tålmodighet er viktig når tilpasse seg nye matvaner, inkludert de nødvendiggjort av gastric bypass.

Expert Insight

Etter å ha Roux-en-Y gastrisk bypass i 1994, mine matvaner utviklet seg sakte. Først kunne jeg bare spise et par skjeer med vanlig havregryn. Med tiden har jeg kommet til en full 1.3-unse umiddelbar dato, valnøtt og rosin instant havremel pakke, laget med 1/2 kopp vann, uten hendelsen. Femten år etter operasjonen, jeg fortsatt unngå høyere sukkerinnhold av brunt sukker og kanel havregryn for å unngå "dumping" syndrom, velger i stedet for lite sukker frukt smaker. Lytt til kroppen din til å lære dine begrensninger.