Virkninger av sveiserøyk

March 31

Sveising brukes for å feste metalldeler sammen gjennom konsentreres trykk og varme. Prosesser som dette er av stor nytte i den industrielle verden. Imidlertid er risiko forbundet med sveising verktøy på grunn av giftige gasser skapt under bruk.

Historie

Det er bevis for sveising så langt tilbake i historien som middelalderen. Men raske fremskritt har blitt gjort siden 1920, da automatisk sveising ble oppfunnet og introdusert av PO Nobel. Sveising brukes i broen arbeid og produksjon av biler, og brukes til å erstatte nagler i stålbygg.

Betydning

Ifølge American Federation of State, County og kommuneansatte (AFSCME) sveiserøyk består av røyk og gasser. Bly, asbest og arsen er bare noen av komponentene som gjør det svært giftig for menneskekroppen.

effekter

Den AFSCME sier at ikke-dødelige effekter av sveiserøyk inkluderer feber, et bredt utvalg av luftveissykdommer, trøtthet og frysninger. Forhold som kan føre til døden inkludere lunge og strupehode kreft, samt kreft i urinveiene, og nyresvikt. Ifølge Occupational Safety and Health Administration, symptomene på metal forgiftning fra sveiserøyk ligner på vanlige influensasymptomer, inkludert feber, smerter og kvalme.