Hvordan behandle passiv aggressiv atferd

May 3

Hvordan behandle passiv aggressiv atferd


Det kan være utfordrende å ha et forhold med en person som viser passiv aggressiv atferd. Den passive aggressive personen er stadig å spille offer, og det er din rolle å bøye over bakover for å forsikre deg om at personen ikke er utsatt for noen andre. Det er ikke din jobb. Jo før du innser at passiv aggressivitet er en måte å kontrollere deg, jo raskere vil du være i stand til å behandle passiv aggressiv atferd i en mer passende (og sunn) måte. Her er hvordan å behandle passiv aggressiv atferd.

Bruksanvisning

1 Forstå hva passiv aggressiv atferd er. Personer som deltar i passiv aggressiv atferd "straffe" de rundt dem i ikke-konfronterende måter. For eksempel, i stedet for bare å si: "Jeg ønsker ikke å hjelpe deg med denne oppgaven," de kan dukke opp en time for sent og sulk om noe de mangler for å hjelpe deg med oppgaven. De spiller ofte "martyr" og "offer" i forhold.

2 Verdsett kraften i å være passiv aggressiv. Fordi personen er sjelden konfronterende, folk har en tendens til å se den personen som "legger på" martyr, og den passive aggressive personen er også klar til å mate denne oppfatningen. Som et resultat, andre er mer sannsynlig å gi den passive aggressiv person vei for ikke å forstyrre henne. Den passive aggressive personen er like kontrollerende som en aggressiv person, men hevder kraften i en helt annen måte.

3 Innse at en passiv aggressiv person er ikke et offer. Samspill med en passiv aggressiv person er som en dans. Han spiller offeret, og det er din oppgave å bøye seg bakover for å "beskytte" ham fra å bli utsatt. Denne dynamiske setter passiv aggressiv person i kontroll. Han er alt annet enn et "offer".

4 Velg ikke å belønne den passive aggressiv atferd. Ikke behandle en passiv aggressiv person som et offer. I stedet anerkjenne passiv aggressiv atferd for hva det er, og nekter å "gjøre dansen" med en passiv aggressiv person. Ikke la passiv aggressiv person å presse knappene for å få deg til å føle synd på henne. Bare du kan velge å tillate en passiv aggressiv person til å styre de valgene du gjør.

5 Vær direkte med passiv aggressiv person. Når en passiv aggressiv person mistreats deg, snakke med personen om atferd på en direkte måte. For eksempel, hvis din passiv aggressiv venn sier hun vil hjelpe deg med en oppgave, men dukker opp en time for sent og sulking, fortell din venn at ingen tvang henne til å hjelpe til. Hvis hun ikke ønsker å gjøre noe, så hun kan bare si det. Fortell henne at du heller vil hun bare si nei enn å være upålitelig.

6 Motstå trangen til å stige til agn. Passive aggressive mennesker vil ofte prøve å få deg til å gjøre noe for dem ved å slippe store hint i stedet for bare å spørre deg direkte, for eksempel ved å si: "Jeg håper virkelig min bil kan gjøre det til Dallas. Det er en lang kjøretur, og bilen min er virkelig gamle "i stedet for bare å spørre om de kan låne bilen. Velger å ikke belønne denne atferden og handle som om du ikke "får det" før personen spør deg et direkte spørsmål.

Hint

  • Husk at du viser andre mennesker hvordan de skal behandle deg. Når du gir etter for passiv aggressiv atferd, er du viser den andre personen at det er greit å behandle deg på denne måten. I stedet, nekter å bli kontrollert av passiv aggressiv atferd. Dette vil lære de passive aggressive mennesker i livet ditt som du ikke lenger er villig til å sette opp med sine spill.