Hva er GMP og hvorfor er det så viktig?

April 2

Hva er GMP og hvorfor er det så viktig?


GMPs (Good Manufacturing Practices) er regjeringen-mandat systemer for å sikre at mat, medisiner og medisinsk utstyr er trygge og effektive.

Betydning

GMPs beskytte forbrukerne ved å holde skadelige stoffer ut av mat og medisiner. Disse statlige reguleringer forhindre tilbakekalling av produkter og prosesser. Den amerikanske kongressen skapte den første GMPs i 1963 etter at sovende hjelpemiddel thalidomid forårsaket mer enn 10.000 spedbarn deformiteter i Europa og ble nesten lov til å bli solgt i USA.

Enforcement

Sanitær, journalføring, testing råvarer, arbeidstaker kvalifikasjoner og utstyr sikkerhets er alle regulert av GMPs. I USA, Food and Drug Administration (FDA) håndhever GMPs og inspiserer produksjonsanlegg. FDA forskrifter referere til cGMPs (nåværende Good Manufacturing Practices). I Storbritannia, medisiner og helseprodukter Regulatory Agency (MHRA) håndhever GMPs. I Australia er det myndigheter den terapeutiske Goods Administration (TGA). Verdens helseorganisasjon versjon av GMPs er brukt i mer enn 100 land, først og fremst i den tredje verden.

eksport

GMPs også øke eksportpotensial for narkotika. De fleste land vil ikke akseptere medisiner som ikke har blitt gjort til GMP-standarder, ifølge Verdens helseorganisasjon.