Hvordan vite om vannet vi drikker er fluoridated eller ikke

April 27

Hvordan vite om vannet vi drikker er fluoridated eller ikke


Centers for Disease Control and Prevention liste vann fluorisering som en av de 10 folkehelse prestasjoner av det 20. århundre. Fluor effektivt forhindrer tannråte, så mye vann leverandørselskaper rutinemessig justere naturlig fluor konsentrasjonen i vannet deres. Det optimale nivå av fluor, ifølge CDC, er 0,7 deler per million (ppm) i varmt klima (på grunn av økt vannforbruk) og 1,2 (ppm) i kaldt klima. Nesten 200 millioner mennesker i USA hadde tilgang til fluoridated vann i 2008. Noen forbrukere ikke er komfortabel med å drikke fluoridated vann og velger å finne ut mer om deres vannforsyning.

Bruksanvisning

1 Logg deg inn på Centers for Disease Control and Prevention nettside. CDC opprettholder en database av vannforsyning selskaper i hver stat med informasjon om fluorisering status av vannet selskapene tilbyr.

2 Søk etter stat for en liste av vannforsyning selskaper hvis du ikke vet hvem som forsyner vann. Hvis du vet navnet på selskapet, skriver du inn navnet på den første søkeboksen, velg din tilstand og trykk "Søk".

3 Sjekk om vannverket legger fluor til vann, hvis vannet har naturligvis et rimelig nivå fluor, eller hvis vannet har neglisjerbar fluor. For eksempel kan en Alabama innbygger som får vann fra Akron Water System se at vannet ikke inneholder tilsatt fluor, og den naturlige fluornivået er under nivået CDC anser som optimalt for tannhelse. Omvendt kan en Alabaman mottar vann fra Alabaster vannverket se at selskapet har lagt fluorosilicic syre til vannet for å justere naturlig fluor konsentrasjonen opp til 1 milligram per liter, noe som er effektivt for å forhindre tannråte.

4 Kontakt vannverket direkte for de mest up-to-date informasjon om vannets fluorkonsentrasjoner hvis du vil ha mer informasjon. Du finner kontaktinformasjon for selskapene på vannet regningen. CDC-databasen består av informasjon fra enkelte stater, slik at dataene kan være et par år gammelt. Per mars 2011, CDC sist oppdatert sine data i 2008.

5 Send en vannprøve til et testlaboratorium for analyse hvis du får vann fra en brønn.

6 Sjekk etikettene hvis du drikker flaskevann. Flaskevann inneholder naturlig fluor fra kilden. Produsentene er ikke juridisk forpliktet til å gi konsentrasjonen av fluor på etiketten, men Food and Drug Administration krever dem til å liste opp noen fluor tilsetningsstoffer. Hvis etiketten ikke viser vann fluor konsentrasjon, kan du ringe produsentens kundeservice telefonnummer for mer informasjon.