Hva er en dental okklusjon?

March 20

Dental okklusjon er den måte på hvilken de øvre og nedre tenner kommer i kontakt med hverandre, enten det er i ro eller under tygging. Det vil si om du hviler eller tygging, har dental okklusjon å gjøre med hvordan tennene touch og hvorvidt de er i en sunn linje med hverandre.

statisk Okklusjon

Statisk okklusjon refererer til forholdet mellom den nederste og øverste tenner når kjeven er fortsatt og stasjonær. Statisk okklusjon observeres og måles når munnen er i ro.

sentrisk okklusjon

Sentrisk okklusjon er måten tennene passer sammen når kjeven er lukket; det er måten tennene justere under normal og behagelig biting. Sentrisk okklusjon hvor alle tennene er riktig justert er ønsket, uten overbitt, kryssbitt eller underbitt.

Malocclussion

Malocclusion er preget av tenner som er forskjøvet og ikke passer sammen på riktig måte. Dette kan resultere i en over bite, underbite eller feil bitt, noe som kan føre til en rekke helseproblemer som strekker seg utover tann riket.

Malocclusion-relaterte problemer

Malocclusion kan føre til problemer som involverer tenner og tannkjøtt. Fyllinger og kroner kan brekke eller slites ut raskere enn normalt, eller tennene er generelt sår og tannkjøttet trekker seg tilbake. Kjeveledd eller TMJ problemer kan også føre, forårsaker klikke, sliping og smerter i kjeven felles. Noen mennesker opplever summende i øret. Når utilbørlig press er plassert på kjevemusklene, kan folk med malokklusjon opplever tretthet i musklene. Dette kan føre til hodepine, bihuleproblemer, nakke og skuldersmerter og muskelspasmer.

okklusal Trauma

Når dårlig tann okklusjon eller malocclusion oppleves, kan okklusal traumer føre. Dette traumer er gjort synlig på flere måter, inkludert smerte, bevegelse av tennene, inkludert samles, følelsen av at tennene er alltid mobile og nedsliting av fasetter av tennene på upassende områder.