Strategier for å leve med en narsissistisk person

January 17

Narsissisme er et teppe begrep for en rekke forskjellige virkemåter. Ifølge Medical News Today, kan narsissisme beskrives på en skala fra 1-10; en være sunn narsissisme og 10 er en patologisk narcissist eller Narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Hvis du bor sammen med noen som viser narsissistiske tendenser, er det viktig å forstå at personen, lære måter å takle atferden, og vite når du bør dra.

Handle om

Lære om narsissisme vil hjelpe deg å identifisere seg med den personen du bor med så mye som mulig. Det er viktig å vite at mennesker med Narsissistisk personlighetsforstyrrelse (OD) kan finne det umulig å føle medlidenhet - noen ganger de erte, spydighet eller pine deg og andre ikke med sårer følelsene dine i tankene, men fordi de synes det er underholdende. OD gjør at folk føler seg som om de var guder; for dem, regler ikke gjelder. De kan ha en urealistisk oppfatning av seg selv, med fantasier om stor kraft, suksess eller intelligens. Ifølge Medical News Today, mennesker med OD ikke har kapasitet til å føle empati eller medfølelse for andre.

Hva du bør også vite er at noen ganger, lider narcissist. På grunn av hans over-oppblåst idealer om hva han bør være, lar han ofte seg ned. Dette er grunnen til narsissistiske folk noen ganger bli veldig frustrert eller sint - de prøver ikke å straffe deg; de er å straffe seg selv for sine egne svakheter.

strategier

Å leve med en narcissist tar forhandling. Det er viktig å huske at du ikke kan endre mennesker; du kan bare tilpasse seg dem. Det første du bør gjøre er å ha en åpen og ærlig diskusjon med narcissist. Snakk om hennes grenser, så vel som din egen. Diskuter de tingene hun gjør at du kan lære å takle og de tingene som du ikke vil unnskylde. Også diskutere noen ting du kan endre om deg selv som kan hjelpe ham, og de tingene du ikke vil gjøre for å imøtekomme henne.

Selv etter denne diskusjonen, ting sannsynligvis ikke vil gå helt greit. Den narcissist du leve med vil nok fortsatt gjøre ting for å skuffe deg, som å sette deg ned eller roping på deg for ting som ikke er din feil. Når dette plager deg, er den beste måten å takle det er å frigjøre (ved å ignorere narcissist, eller fjerne deg fra situasjonen). Selv om du prøver å fortsette resonnement med narcissist, ting er ikke sannsynlig å bli bedre.

Leaving

Fordi det er svært vanskelig å endre en narcissist, hvis du opplever et tap av selvfølelse eller opplever at du bare ikke kan håndtere situasjonen, bør du vurdere å forlate. Medical News Today har laget begrepet "narsissisme Victim syndrom" fordi så mange mennesker som lever med narsissister bli deprimert, har angstlidelser, eller til og med oppleve selvmordstanker. Hvis du har noen av disse symptomene, kan det være på tide å forlate.