Hva velger jeg, en psykolog eller en lisensiert klinisk rådgiver?

February 24

Hva velger jeg, en psykolog eller en lisensiert klinisk rådgiver?


Bestemme om du skal velge en psykolog eller en klinisk rådgiver avhenger av hvilken type hjelp du trenger og hvilken type kompetanse og utdanning som trengs for å hjelpe deg. Det avhenger også av hvor mye tid du må jobbe gjennom ditt problem, og terapi metoder hver enkelt bruker.

psykologer

Psykologer arbeide for å løse problemer og symptomer som har resultert grunn av din oppførsel. De forebygge, diagnostisere, vurdere og behandle psykiske lidelser. Snarere enn å fokusere på tidligere hendelser og traumer, psykologer er mer interessert i nåtid og med begrunnelse, å hjelpe sine kunder til å tenke gjennom ting på en systematisk måte, og skape varige løsninger på sine problemer. Selv om de erkjenner at en tidligere traumer kan ha ubevisst påvirket en klient, er deres mål å hjelpe klienten til å håndtere virkningene det har på dem i dag, og til å foreta rasjonelle beslutninger og skape mer realistiske måter å tenke på.

rådgivere

Rådgivere, også kjent som mental helse rådgivere, jobbe med kunder for å behandle og løse følelsesmessige og psykiske lidelser. De er utdannet i terapeutiske teknikker for å håndtere depresjon, angst, avhengighet og selvmordstanker. De hjelper folk med sysselsetting og pedagogiske hensyn, samlivsproblemer og selvfølelse. De arbeider ofte tett sammen med andre psykiske spesialister, og bidra til å koble klienter med eksterne tjenester. Mange spesialister på enkelte områder som barnemishandling, rusmiddelavhengighet eller spiseforstyrrelser.

utdanningsforskjeller

Begrepene psykoterapeut, terapeut og psykolog har en tendens til å betegne utøveren har en doktorgrad-nivå på trening i psykologi, mens en rådgiver har mest sannsynlig en mastergrad i psykologi, sosialt arbeid eller andre område av menneskelig tjenester. Den doktorgrad-nivå terapeut vil ha gått gjennom tre til seks år med videreutdanning. Mastergrads-nivået rådgiver vil ha gått gjennom to til tre år.

Velge mellom en psykolog og en rådgiver

Psykologer og rådgivere gjør mange av de samme tingene; i mange tilfeller er den eneste forskjellen deres utdanningsbakgrunn. Det er ikke mulig å si hvilken som er "bedre", bare at psykologer og rådgivere er spesialister på forskjellige ting. Hvis du føler at du har mye "bagasje" fra måten du vokste opp eller fra traumer i fortiden, så det kan passe deg bedre å se en klinisk rådgiver og finne en som spesialiserer seg på problemene du har å gjøre med. Hvis du har problemer med å balansere arbeid med hjemmelivet, har problemer i ekteskapet, eller finner ut at livet generelt er å gjøre deg ulykkelig, kan en psykolog gi en mer cut-and-tørket måte å analysere problemene og finne løsninger som fungerer for deg.

Andre faktorer

Det bør bemerkes at psykologer ofte kreve mer per økt enn rådgivere. Også rådgivere er mer sannsynlig å gjøre gruppen rådgivning og kan være mer fleksibel med sin tid og tilgjengelighet for å planlegge avtaler.