Liste over matvarer som inneholder Vitamin E

February 27

Vitamin E, også kjent som alfa-tokoferol, er et fettløselig vitamin som fungerer som en antioksidant rydde opp frie radikaler. Det er også involvert i røde blodceller dannes og har vist seg å bidra til å forebygge hjertesykdom og noen former for kreft. Den anbefalte daglige rasjon for vitamin E hos voksne er 30 internasjonale enheter eller 15 mg som alfa-tokoferol. Nivåer høyere enn 1000mg har vært forbundet med blødning og redusert blodlevring så mega-dosering ikke er oppmerksom på. Tilstrekkelig inntak av vitamin E kan oppnås gjennom mat kilder og ifølge Center for ernæring og mattrygghet i Storbritannia som rapportert i oktober 2004, er vitamin E bedre absorbert i forbindelse med høyere fett måltider enn lav eller ingen fett.

oljer

Mange oljer er en rik kilde til vitamin E. Hvetespirer olje er en utmerket kilde leverer 20 mg i en spiseskje som er mer enn 100 prosent anbefalt daglig inntak. Sunflower, safflower, drue frø og mandelolje forsyningsrespektable mengder på 5 mg per spiseskje. Bruk disse oljene i matlaging for å forbedre vitamin E inntak. Mais, peanøtter og olivenoljer inneholder et mye mindre beløp i snitt rundt 1mg per spiseskje. Salat dressing og margarin kan derfor betraktes som en kilde til vitamin.

Nøtter og frø

De fleste frø og nøtter inneholder noe vitamin E. En unse av solsikkefrø har seks milligram noe som tilsvarer om lag 30 prosent anbefalte daglige behov. Mandler og hasselnøtter er rike på vitamin E med henholdsvis 7,4 og 4,3 mg per unse. Peanøttsmør er også en tilstrekkelig kilde til vitamin E, og leverer 15 prosent av anbefalt daglig inntak. Pistasj, valnøtt, pecan og cashewnøtter er lavest gjennomsnitts bare 1 til 2 mg per porsjon.

Helkorn

Helkorn kan være en mindre kilde for vitamin E. korn anses helhet når de inneholder alle tre partier; kli, stivelse og bakterie. Vitamin E er bosatt i bakterie. Den bakterie normalt fjernes når kornene blir raffinert som i hvitt hvetemel. For å sikre at du får mest vitamin E fra korn, se etter 100 prosent hele hvete, hele korn eller vitamin E forsterkede produkter. Mange frokostblandinger, er havregryn og ernæring barer beriket med vitamin E.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker gir spormengder av vitamin E. Kiwi, mango, tomater og spinat hver gir nesten 1mg per porsjon. Fordi det er konsentrert, tomatsaus eller tomatbaserte pastasaus er en god kilde leverer 6mg per kopp.