Hvordan Forklar Oral Hygiene til 3-åringer

June 14

Fordi oral helse er så viktig for helsen din, er det viktig at du lærer barna hvordan de skal ta vare på sine tenner i tidlig alder. Hvis du gjøre prosessen med børsting, tanntråd og besøke tannlegen moro og forklare oral hygiene i enkle, lett å forstå vilkårene, vil barna i livet ditt har en bedre sjanse til å vokse opp med rene og sunne tenner og tannkjøtt.

Forenkling det grunnleggende

For at barnet skal forstå hvorfor hun trenger å ta vare på tennene hennes, må hun forstå det grunnleggende munnhygiene, tannråte og tannkjøttsykdom. Fordi vitenskapen bak disse begrepene er for komplisert for 3-åringer, redusere konsepter for å bringe dem ned til en førskole nivå. Forklar at når sukker fester seg til tennene, små sukker bugs danne og spise unna på tennene, og etterlater små brune hull som kalles hulrom. La barna vite at hulrom er både usunn og smertefull. Dette forenklet versjon er nok til å få de fleste barn er interessert i å ta vare på sine tenner.

Børst bort Bugs

Fortell barnet ditt at den beste måten å bli kvitt sukker bugs er å børste dem og det overskytende sukker unna. Bruk modeller eller plakater for å vise ham hva tennene ser ut på nært hold, og peker på de stedene hvor sukker bugs kan skjule. Forklar at hvis han børster tennene grundig på begge sider samt bunnen, vil sukker bugs bli blåst bort. Forklar at bruk av tanntråd vil bli kvitt noen bugs som finner veien inn mellom tennene. Stress at det er viktig å børste og tanntråd minst to ganger om dagen i to minutter hver økt. Også la ham vite at han skulle ta seg tid til å pusse innsiden av kinnene og tungen, også.

Hold deg unna Sticky Sweets

Mat valg påvirker barnets munnhygiene. Fordi sukker bug bakterier liker å mate på sukker som finnes i godteri, kaker og brus, minne henne om at disse matvarene vil tiltrekke seg flere bugs. Forklar at klissete søtsaker som karamell og toffee er spesielt dårlig for oral helse fordi de er så vanskelige å rengjøre av tenner. Lære henne om sunn snack valg som grønnsaker, frukt og hele korn bakt varer og oppmuntre henne til å ta valg som vil gagne henne oral hygiene.

Besøke tannlege

Barnet bør vise tannlegekontor som en vennlig sted som han føler seg komfortabel på besøk. Stress at vanlige profesjonelle cleanings er en normal del av munnhygiene og at tannlegen og hans hjelpere å bekjempe tannråte. Fordi noen barn nødvendigvis trenger å se tannlegen for å fylle hulrom eller gjøre annet arbeid utover rengjøringer, stress som en tur til tannlegen ikke bety fiasko. Hvis tannlegen er et morsomt sted å gå, vil frykt og angst over tannarbeid ikke følge ham inn i voksenlivet.