Hvordan å sterilisere en CPAP maske

September 19

Kontinuerlig Positive Airway Device (CPAP) utstyr vanligvis ikke krever sterilisering i normal hjemmebruk; grundig daglig vask av masken og luftslangen er vanligvis alt som er nødvendig. Imidlertid er sterilizatiion nødvendig i kliniske settinger der flere pasienter kan være å bruke en maske, for eksempel under søvn studier. Fullstendig sterilisering av en CPAP maske krever en hydrogenperoksyd gass fluks sterilisator, som arbeider ved lave tempertures for å hindre skade på noen av plast eller silikon deler av masken.

Bruksanvisning

1 Fjern eventuelle engangsartikler fra masken (f.eks, nese puffs). Vask masken grundig i antibakteriell såpe og varmt vann; la det helt lufttørke. Pakk masken i håndtering av papir.

2 Slå på sterilisatoren og la den varmes opp i 30 minutter. Hvis en melding på sterilisatoren display viser at det er behov for en ny hydrogen peroxide kassett, må du installere en ny patron i henhold til produsentens anvisninger.

3 Åpne døren sterilisatoren og legg masken på en av hyllene inne. Pass på at ingen deler av masken berører veggene i sterilisatoren. Lukk døren tett.

4 Velg "Standard Cycle" på sterilisatoren er skjermen. Sterilisatoren vil re-varme i ca 10 minutter, og deretter begynne steriliseringssyklusen. Det vil vise gjenværende tid i syklusen på skjermen.

5 Trykk "Done" på sterilisatoren er skjermen når det viser syklusen er ferdig. Åpne døren og fjerne masken.