Ufrivillig muskler i kroppen

September 5

Ufrivillig muskler i kroppen


Nervesystemet styrer automatisk ufrivillig muskler i kroppen din. Disse musklene kan strekke og opprettholde spenningen over lange perioder. De sparer deg fra tidkrevende regulering av pusten din, fordøyelse, blodsirkulasjonen og hjertet ditt. Det finnes to typer ufrivillig muskler: viscerale og hjerte. Glatt muskelvev utgjør disse musklene og cellene har en spindel form, ingen striper og en sentral kjerne.

Hjertet

Hjertemuskelen, som bare finnes i hjertet, kan strekke ut visceral muskler og kontrakten som skjelettmuskulatur. Korte enkle sammentrekninger gi den sitt navn: rykk muskel. Det autonome nervesystemet styrer sammentrekninger gjennom elektriske impulser. Hjertet pumper blod som leverer proteiner, enzymer, næringsstoffer og andre nødvendige substanser i kroppen, opprettholde liv.

Indre organer

Du finner visceral ufrivillig muskler i fordøyelseskanalen, luftveier, urin og genital kanaler, blære, galleblære og veggene i blodårene. De kontrakt saktere enn skjelettmuskulatur med glatte, bølgelignende bevegelser som kalles peristaltikk. For eksempel når du svelge mat, visceral muskler i spiserøret veggen glir maten ned til magen der musklene jobber med enzymer og magesyre for å bryte maten ned og gradvis overføre den inn i tynntarmen. Tynntarmen absorberer næringsstoffer og peristaltikk holder maten beveger seg gjennom til tykktarmen. Der musklene i veggene flytte den til endetarmen som kroppen reabsorbs vann fra den.

membranen

Dette kuppelformet muskel har tverrstripet utseende skjelettmuskulatur, men fungerer som både frivillig (skjelett) og ufrivillig muskel. Det skiller magen fra brysthulen. Når legen sier å ta et dypt pust, inhalerer du og membranen kontrakter nedover for å tillate luft å fylle lungene. Når du puster ut, beroliger den, komprimere lungene. Du kan kontrollere pusten. Men du trenger ikke å tenke på det. Det autonome nervesystemet styrer og mellomgulvet også.

livmoren

Hos kvinner livmoren er en liten, hul, pæreformet organ som ligger i nedre sentral del av magen. Visceral ufrivillig muskel danner ett lag av dens vegg. Hormoner spiller en rolle i å kontrollere livmorveggen muskel. På slutten av kvinnens menstruasjonssyklus, hvis et egg ikke har blitt befruktet, må livmoren å felle sin fortykket innerfor. Avtagende nivåer av hormoner progesteron og østradiol signaliserer livmorveggen muskler til kontrakt. Riene utvise livmorveggen indre fôr. En hypofysen hormon som kalles oxytocin kan gi signal til livmoren for å begynne arbeidet for å presse en baby inn i skjeden under fødselen.