Hva er den primære funksjon av korttidshukommelsen?

April 10

Hva er den primære funksjon av korttidshukommelsen?


Mennesker har vært fascinert med arbeidet i minnet i århundrer. Det var en gang tenkt at korttidshukommelse (STM) fungerte bare å lagre informasjon midlertidig, og dermed navnet. Imidlertid har vitenskapelige funn avduket andre funksjoner i det som var normalt referert til som STM, slik at denne type minne er nå kjent som "arbeidsminne" eller noen ganger som "episodisk hukommelse."

Identifikasjon

Stimuli i miljøet som garner oppmerksomheten til et menneske, enten ved syn, lyd, lukt, smak eller berøring produsere en umiddelbar reaksjon i hjernen. Informasjonen som er tatt i kan plasseres i korttidshukommelsen å bli hentet frem, overføres til langtidshukommelsen eller bare rett og slett glemt. Dermed gir arbeidsminne et oppbevaringsrom der en respons til dagens stimuli i miljøet som provoserer en interesse som mellomlagres før det enkelte bestemmer hva du skal gjøre med dataene.

Betydning

Ifølge forskere ved University of Oregon, "Folk velger hva som er viktig og relevant for dem," og "frivillig plukke hvilken informasjon de lagrer i korttidsminnet." Fordi det er en begrenset kapasitet for hva som kan lagres på en gang, hva en person husker er basert på vilkårlige beslutninger. Mange eksempler er gitt av tilfeller der to eller flere personer vise samme hendelse, og husker helt ulike aspekter av hendelsene.

Funksjon

Når minnet om en opplevelse anses viktig og lagres i langtidshukommelsen, er disse beholdt minner ofte "brukes til å veilede oppførsel», ifølge en studie publisert i "Abnormal Psychology" av psykologer fra Indiana University (IE). Forskerne ved IU attestert at arbeidsminnet "er tenkt å spille en sentral rolle i atferdsregulering... Og underskudd i arbeidsminnekapasitet har vært forbundet med feilregulert atferd som attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD)...."

Egenskaper

En artikkel av en gruppe fra University of Michigan publisert i "Annual Review of Psychology" 2008 heter det at "de tre kjerneprosessene korttidsminne" er "encoding, vedlikehold og gjenfinning." I et forenklet eksempel, er en person male kjøkkenet. Maleriet erfaring er registrert (kodet) i hjernen og vedlikeholdes på kort sikt for å fullføre oppgaven, så hva er fullført og hva de skal gjøre videre er kjent. I tillegg er det forsøkt teknikker av maleri hentes fra LTM av arbeidsminne for bruk i den aktuelle erfaring.

betraktninger

Alison Preston, ved University of Texas i Austin & # 039; s senter for læring og hukommelse, uttalte i "Scientific American" (26 september 2007), som konverterer en pågående hendelse fra arbeidsminnet i stabil "langsiktige minne krever passering av tid. " I løpet av denne fremgangsmåten, ifølge Preston, er "en viktig, om ikke vesentlig, rolle for søvn i konsolideringen av nydannede minner." De eksakte rolle søvn spiller er ikke fastslått til nå, og er en av mange pågående undersøkelser i operative funksjoner i arbeidsminnet.