Liste over urter som er fytoøstrogener

February 17

Liste over urter som er fytoøstrogener


Fytoøstrogener er stoffer som etterligner østrogen i kroppen. Stoffene som forekommer naturlig i mange planter. Noen planteføde inneholder en betydelig mengde av disse stoffene. Leger anbefaler ofte fytoøstrogener til kvinner som lider av menopausale symptomer som hetetokter og kramper. Phytoestrogen-rik mat inkluderer soyabønner, linfrø og valnøtter. Flere urter rike på fytoøstrogener kan tas internt som sirup, ekstrakter, te eller kapsler. Primære phytoestrogenic urter omfatter klaseormedrue, lakris rot, ginseng, Dong Quai, nattlysolje og rødkløver.

svart cohosh

Svart cohosh (Cimicifuga racemosa) er ofte brukt til å lindre symptomer på overgangsalder, samt å lette menstruasjonssmerter. Det er solgt kommersielt i Vest-Europa, der det er et vanlig middel for kvinner. \ Men utstrakt bruk av klaseormedrue ekstrakt har vist seg å skade leveren, og det er kontraindisert hos kvinner som lider av brystkreft.

lakrisrot

Hvis du liker virkemidler i form av en dessertlike te, kan du velge lakris rot som en phytoestrogenic medisin. Lakrisrot (Glycyrrhiza sinensis eller Glycyrrhiza glabra) tørkes og anvendes i form av sirup, te eller pastiller. I tillegg til sin bruk i beroligende menopausale symptomer, og lakris rot vært lenge brukt som et middel hoste. Det er imidlertid giftig når det brukes i overskudd.

ginseng

Ginseng (Panex ginseng) vokser i mange deler av verden, og har blitt brukt som en tradisjonell medisin av indianere, kinesere og koreanere. Du kan finne ginseng i nesten alle helsekost butikk; Det antas at det gir energi til brukeren. Ginseng også brukes til å behandle seksuell dysfunksjon samt menopausale symptomer. Faktisk, ginseng botaniske adjektiv, "Panex." bokstavelig talt betyr "kur-all."

Det er solgt i form av pulver, ekstrakt eller kan drikkes som te. Noen mennesker opplever bivirkninger som søvnløshet, uro og høyt blodtrykk, men.

Dong Quai

Hvis du er kjent med alternative løsninger for overgangsalder, vil du ha sett navnet Dong Quai (Angelica sinensis). Dong Quai, også kjent som kinesisk kvann, er en aromatisk urt som tradisjonelt brukes i mange deler av Asia for å bidra til å redusere overgangsalderen hetetokter og menstruasjonssmerter hos kvinner. Det også benyttes for å sikre en enkel graviditet og fødsel. Den medisinske komponenter av Dong Quai er funnet i roten av anlegget.

Evening Primrose

Du kan bruke nattlysolje for å bekjempe symptomer på overgangsalder. Nattlysolje (Oenothera biennis) er en nordamerikansk biennale med gule blomster. Frøene av denne planten inneholder en olje som er tatt internt.

Rødkløver

Rødkløver (Trifolium pratense) er gitt som en blodet tynnere og for luftveisproblemer i tradisjonell medisin, spesielt i Russland og Kina. Rødkløverekstrakt er rik på isoflavoner (forbindelser som fungerer som fytoøstrogener), så som genistein og daidzen, som også finnes i soyanæringsmidler. Det er på FDAs generelt anerkjent som Safe (GRAS) liste. Men hvis du tar hormoner, blodfortynnende eller acetylsalisylsyre på regelmessig basis, bør du ikke ta rødkløverekstrakt.