Typer av mat etiketter

February 6

Typer av mat etiketter


Mat etiketter er designet av produsentene for å appellere til forbrukere, men de tjener også en viktig funksjon: å avsløre ingredienser og næringsinnholdet i matvaren. Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) overvåker innholdet av mat etiketter for nøyaktighet. Den Ernæring Merking og opplæringsloven (NLEA) krever at alle matvarer har standardisert ernæringsmerking.

Nødvendig informasjon for Packaged Foods

Den NLEA ble sanksjonert i 1990. Den krever at alle pakket mat oppgi navnet og adressen til mat produsenten, vekten eller tall for mat og ernæring fakta for maten. Den NLEA gjelder alle matvarer med unntak for kjøtt, fjærfe, egg, tilberedt mat eller matvarer som selges i bulk.

Ernæring Fakta etikett

Ernæring Fakta Etikett er etiketten med mest mulig informasjon for forbrukere. Den første linjen i denne etiketten lister servering størrelse. Den ernæringsmessige informasjonen som følger er basert på denne spesifikke servering størrelse. Den neste linjen viser den totale kalorier, og mengden kalorier som er fra fett. Følgende linjer inneholder maten totale fettinnhold (inkludert en breakout av mettet og trans fett), kolesterol og natrium. Karbohydrater, fiber, sukker, vitaminer og mineraler er oppført ved siden. Den prosent av den daglige verdi for hvert næringsstoff, basert på en 2000 kaloriinntak, er notert på høyre side av etiketten. Fotnoten nederst på etiketten har FDA anbefalte kosttilskudd retningslinjer. Hvis maten etiketten er svært liten, er dette fotnote forkortet.

Mat etiketter for fisk og rå frukt og grønnsaker

Gir ernæringsmessige etiketter for disse matvarene er frivillig. I stedet for en etikett, gir FDA nedlastbare plakater for selgere å vise. Det er egne plakater for frukt, grønnsaker og fisk, og hver plakat har ernæringsmessige informasjon for de 20 mest brukte matvarer i den kategorien.

Mat etiketter og helsepåstander

Under NLEA, regulerer FDA helsepåstander som produsenter kan bruke på front-of-pakken mat etiketter. Helse krav må være støttet av vitenskapelig forskning og være godkjent av FDA. Dessuten må visse helsepåstander og beskrivende termer møte en standard definisjon. For eksempel må en mat som har en "lav fett" etiketten har 3 gram fett eller færre per porsjon, og en mat merket "lavkalori" må ha 40 kalorier eller færre per porsjon.

Advarsel

Mat etiketter er ikke idiotsikker. For eksempel, er produsenter ikke nødvendig å liste mengden koffein som finnes i en matvare. Mange matvarer og drikker som tilberedt mat og alkohol, ikke er pålagt å ha en mat etikett. Dessuten kan de serverer størrelser for enkelte matvarer ikke være realistisk.