Kilder til enumettet fett

December 6

Kilder til enumettet fett


Enumettet fett enkelt sagt, er sunt fett. Når det spises i moderate mengder, kan disse matvarene har en positiv effekt på kroppen din. Disse fett kan senke kolesterolet og din predisposisjon for hjerneslag. Mat som inneholder dette fettet har lenge vært et fast innslag i Middelhavet Diet.

avokado

Forbruk av avokadoer har vært knyttet til en økning i HDL "gode" kolesterolet. Siden det kan være 30 g fett i disse avokado, prøv å begrense deg til to-ss. porsjoner.

Trenøtter

Hasselnøtter inneholder nesten 75 prosent av sitt fettinnhold fra enumettet fett. For beste fordelene, har ikke mer enn et par spiseskjeer hver uke av hasselnøtter, paranøtter og peanøtter.

Sesamfrø

Fire ts. Sesam frø har mindre enn 2 g av enumettet fett. De er høy i kalorier, så begrense forbruket av dem.

Oliven olje

Nesten tre fjerdedeler av fettet i olivenolje er enumettet fett - den høyeste konsentrasjonen av noe mat kilde. På grunn av sin makeup av sunt fett og dens egenskaper som en antioksidant, er det en stor kriger mot dårlige kolesterolet.

Druefrø olje

Selv om det ikke mye brukt utenfor Italia og Middelhavet, er grapeseed olje assosiert med mange livsbejaende fordeler. Den høye vitamin E innhold og sunt enumettet fett innhold gjør det et produkt du bør bli kjent med.