Kvikksølvforgiftning fra hermetisert tunfisk

May 1

Kvikksølvforgiftning fra hermetisert tunfisk


Tunfisk er en sunn og populær type fisk, og hermetisert tunfisk er en flott måte å spise sunt på farten. Imidlertid har kvikksølvforgiftning blitt et problem med hermetisert tunfisk. Ved å velge riktig hermetisert tunfisk, kan du unngå kvikksølveksponering.

Hvor Mercury kommer fra

Kvikksølv finnes i miljøet naturlig. Imidlertid fører menneskelig industriell forurensning 2000 tonn kvikksølv per år for å bli sluppet inn i det globale miljøet. Kjemisk produksjon og kraftproduksjon både bidra til kvikksølvforurensning.

Hvordan Mercury Kommer Ocean

Kvikksølv kan slippes ut i havet gjennom avløpsvann eller røyk fra fabrikker. I perioder med regn, er kvikksølv i luften fanges og slippes ut i havet, hvor det blir til metylkvikksølv i vannet.

Hvorfor hermetisk tunfisk har høye kvikksølvinnhold

Tunfisk er plassert høyt oppe på havet næringskjeden. Tunfisk er rovdyr og spiser mindre fisk. Metylkvikksølv akkumulerer i disse mindre fisk. Rovfisk som tunfisk må spise mange mindre fisk å overleve, og dermed forbruke mye metylkvikksølv.

Helseproblemer fra Mercury i hermetisert tunfisk

Ifølge en 2009 studie utført av United States Geological Survey, 40 prosent av kvikksølveksponering hos mennesker kommer fra å spise tunfisk. Kvikksølveksponering kan føre til alvorlige nevrologiske effekter, for eksempel hukommelsestap. Gravide kvinner og barn er spesielt utsatt for kvikksølvforgiftning.

Hvordan velge et tryggere Hermetisk tunfisk

Den sikreste valget er hermetisert lys tunfisk, men ikke hermetisert hvit eller albacore tunfisk. Årsaken er at hvit (albacore) tunfisk ligger enda høyere på næringskjeden enn lys tunfisk, noe som betyr at den bruker mer fisk og dermed har et høyere innhold av kvikksølv.