Hva er propylgallat?

December 26

Hva er propylgallat?


Kunstige tilsetningsstoffer får mye negativ oppmerksomhet blant helsekost talsmenn, mens antioksidanter får ros for sine helsebringende kvaliteter. Det er noen tilsetningsstoffer som dobbelt så antioksidanter. Propylgallat er en av disse, og er lagt til et bredt spekter av produkter innen områdene mat, kosmetikk, badeprodukter og legemidler.

Betydning

Produsenter legge propylgallat til matvarer, inkludert vegetabilsk olje, majones, kjøtt, suppe, tørrmelk, krydder, godterier, snacks, vitaminer og tyggegummi. Propylgallat er også et vanlig tilsetningsstoff til fôr. Den personlig pleie industrien legger propylgallat til parfyme, såper, kremer og fuktighetskremer, leppestift og annen sminke, hårpleie produkter, badeprodukter, solkrem og tannkrem. I tillegg er substans tilsettes til klebemidler og smøremidler.

Funksjon

Propyl gallate hindrer oksidering og dermed holder fett og oljer fra forverret eller harskner. I tillegg forårsaker mat forringende, kan oksidasjon i personlig pleie produkter forårsaker fargeendringer, tykkelse og tekstur endringer, og nedbryting av aktive ingredienser.

Identifikasjon

Det kjemiske navnet for propylgallat er propyl 3,4,5-trihydroxybenzoate, og det er den n-propyl-ester av gallussyre. Det er et krystallinsk pulver som kan være hvit, kremaktig-hvit eller lys brun. En av mange vanlige syntetiske konserveringsmidler, er den oppført av USA Food and Drug Administration som "generelt anerkjent som trygge." Dette betyr kvalifiserte eksperter kjenne sin sikkerhet under forhold med sin tiltenkte bruk, og stoffet ikke krever en pre-marked gjennomgang eller godkjenningsprosessen.

Advarsel

Propyl gallate kan føre til at noen uønskede bivirkninger, for eksempel mage irritasjon, hudirritasjon og allergiske reaksjoner som constrict puste. Det kan også føre til ekstra hud følsomhet. Personer som har astma, allergi mot acetylsalisylsyre, eller lever eller nyreproblemer, bør unngå propylgallat så mye som mulig.

betraktninger

I omfattende laboratorium forskning på propylgallat, har forskere funnet toksisitet hos rotter bare når heve nivåer til 70 til 200 ganger det godkjente beløpet. Bivirkninger er sjeldne. Laboratoriestudier selv funnet indikasjon på noen gunstige effekter fra propylgallat, for eksempel reduksjon i kreft, fødselsskader, og tenner hulrom, som forskerne teoretisere er på grunn av antioksidantegenskaper. Imidlertid to andre antioksidanter som propylgallat er ofte kombinert med, butylhydroksyanisol og butylhydroksytoluen, har hatt tvilsomme resultater i visse studier. Noen europeiske og asiatiske land har sterkt begrenset bruk av BHA og BHT som mat tilsetningsstoffer eller utestengt dem helt. Likevel er alle tre tilsetningsstoffer akseptert som sikker av de fleste land.