Er Fish Oil trygt under svangerskapet?

September 5

Omega-3 fettsyrer er sterkt anbefalt under graviditet. Omega-3 fettsyrer kan bidra til et foster 'intellektuell utvikling ved å bidra til å forsterke nerveforbindelser i hjernen. Dessverre, kan spise fisk eller ta fiskeolje kosttilskudd ikke være den beste måten å få omega-3 fettsyrer.

Farene ved Fish

Fisk, mens ellers veldig sunt, kan inneholde giftstoffer og forurensing som kan bygge opp i et foster 'kropp og bli giftige for sin utvikling. Metyl-kvikksølv, dioksiner, PCB, bakterier, virus og parasitter kan alle bli funnet i fisk. Ferskvann og saltvann fisk og skalldyr er alle potensielt farlig, selv om havet fisk er trolig tryggere.

Farene ved Fish Oil

Farene av fiskeolje er de samme som farene med fisk. De forurensende stoffer og toksiner er ikke nødvendigvis fjernes fra fiskeoljen før den selges. Disse giftstoffene kan passere gjennom morkaken til fosteret.

Andre matvarer med Omerga-3 fettsyrer

Gresskar og linfrø inneholder omega-3 fettsyrer, men på lavere nivåer enn fet fisk. Omega-3 fettsyrer er også funnet i gress-matet biff og egg av høner matet spesielle dietter. Tofu, valnøtter, rapsolje, hvetekim og soyabønner inneholder linolensyre olje, en type omega-3 fettsyrer.

Trygge kosttilskudd med fiskeolje

Kosttilskudd som inneholder fiskeolje som har blitt filtrert eller som har hatt den farlige tungmetaller fjernet, kan tas trygt.

Trygge kosttilskudd med andre omega-3 fettsyrer

Andre kosttilskudd er laget av ikke-fisk ingredienser som linfrø. Tar disse eliminerer mindre risiko som fortsatt kan forbli i filtrert fiskeolje.

Diskuter alle kosttilskudd med en lege før du tar dem.