Årsak & Symptomer på Fibromyalgi

June 16

Ingen vet nøyaktig hva som forårsaker fibromyalgi, ifølge Mayo Clinic. Det kan være at tilstanden er et resultat av flere faktorer, inkludert sykdommer eller infeksjoner som ser ut til å utløse fibromyalgi eller forverre den. De individene som lider av posttraumatisk stresslidelse (PTSD) har en tendens til å ha en høyere forekomst av denne tilstanden enn de som ikke opplever PTSD. Hvis en person har hatt en infeksjon, kan dette føre til skader og traumer til musklene, og dette kan føre til omfattende og kroniske smerter. Det antas at Fibromyalgi kan være genetisk, fordi det har en tendens til å kjøre i familier. Blant kvinner er mer tilbøyelige til å bli rammet av det enn menn.

Senket smerteterskel

En teori er at de som lider av fibromyalgi har en lavere smerteterskel. På grunn av dette, sender hjernen ut smerte signaler lettere enn det ville i et menneske som har en høyere smerteterskel. Den senket terskelen kan oppstå når det er en unormal økning i kjemikalier i hjernen som signaliserer smerte. Smertereseptorer i kroppen tilsynelatende lære å huske smerte og blir ekstremt følsomme. Som et resultat av disse reseptorene overreagere på smerte signaler.

Over-aktiv immunsystem

Fibromyalgia-symptoms.org bemerker at tilstanden kan skyldes en over-aktiv immunsystem, som normalt beskytter kroppen din fra de dårlige ting --- virus, fremmede celler og bakterier. Men hvis immunforsvaret ditt er over arbeidende, kan dette resultere i smerter og betennelser.

Utmattelse

Hvis du lider av fibromyalgi, er det sannsynlig at du vil bli oppbrukt når du våkner om morgenen, selv om du har hatt rikelig søvn. Dette kan være fordi du aldri komme inn i restorative søvnen, noe som er veldig dypt, og dette er typisk for en fibromyalgi lidende. Søvnforstyrrelser, inkludert søvnapné og RLS, har vært knyttet til fibromyalgi.

muskelsmerter

Smerten av fibromyalgi er sammenlignbare med artrittisk smerte bortsett fra at det forekommer i musklene i stedet for i leddene. Det er beskrevet som en nådeløs kjedelig verke. Ifølge Mayo Clinic, som skal vurderes utbredt, må smerten oppstår over og under midjen og på begge sider av kroppen din.

ømme punkter

Fibromyalgi lider har ømme punkter på kroppen som vondt når trykket er brukt. Disse ømme punkter kan inkludere området mellom skulderbladene; baksiden av hodet; halsen; toppen av skuldrene; de øvre hofter; øvre del av brystet; ytre albuene; de indre knær og sidene av hoften.