Hva gjør Blood presure Gå Up Fast?

July 23

Hva gjør Blood presure Gå Up Fast?


Høyt blodtrykk er ansett for å være en helserisiko, men når begrepet brukes i medisinsk forstand, er det brukt med betydningen at det økte blodtrykket ikke er forbigående. De fleste årsaker til en rask økning i blodtrykket ikke nødvendigvis er farlig på samme måte som klinisk høyt blodtrykk er farlig, selv om det kan være andre farer. Forstå hva som forårsaker blodtrykket til å gå opp raskt er viktig for å forstå den tilknyttede risiko.

Faktaene

Blodtrykket kan gå opp fort for emosjonelle så vel som fysiologiske årsaker. Sinne og frustrasjon kan føre til plutselige økninger i blodtrykket. Endringer i holdning, som kommer fra en tilbakelent til stående stilling, kan øke blodtrykket. Sentralstimulerende midler, både lovlige og ulovlige, kan også føre til rask økning i blodtrykket. Røyke sigaretter, som inneholder nikotin, og drikker kaffe eller te, som inneholder koffein, er lovlige handlinger som kan føre til plutselig høyt blodtrykk. Kokain er et stoff som kan føre til en drastisk, plutselig og farlig økning i blodtrykket.

effekter

For noen mennesker, kan en plutselig økning i blodtrykket forårsake svimmelhet og forbigående bevisstløshet. Dette er hvorfor noen folk besvimer når du står plutselig. Mens økningen i blodtrykket er i seg selv ikke farlig i forhold til fører til et hjerteinfarkt, kan fallet etter besvimelse være ekstremt farlig. De midlertidige økninger i blodtrykket fra tobakk og koffein er ikke farlig i at de kan føre til hjerteinfarkt, men vedvarende økning fra disse stoffene kan øke sjansene for et hjerteinfarkt. I disse tilfellene er det ikke den plutselige høyde som utgjør risiko - det er den langsiktige økningen i blodtrykk som fører til en økt risiko.

Advarsel

Kokain er et stoff som kan forårsake en slik rask økning i blodtrykk og en slik forhøyet nivå at det kan i seg selv føre til hjertesvikt. Ethvert legemiddel, lovlig eller ulovlig, som forårsaker ekstrem økning av blodtrykket til et farlig nivå kan føre til hjertesvikt.

Misforståelse

Mange tenker kanskje at blodtrykket er en konstant. Faktisk varierer en persons blodtrykket. Den varierer med tidspunktet på dagen, den stilling han er i, typer måltider og mange andre faktorer. Som en persons kroppstemperatur, blir blodtrykket vanligvis gitt som et gjennomsnitt, men til enhver bestemt tid på dagen, kan den gi en annen lese.

fordeler

Det er en årsak til en plutselig økning i blodtrykk som kan være sunt, og det er trening. Kjører på en tredemølle, for eksempel, vil føre til at blodtrykket til å gå opp plutselig. Men så lenge øvelsen er tatt med måte - for eksempel trening regimer starter med lett trening og fremover mot mer anstrengende trening - det vil til slutt føre til en sunnere kropp, spesielt hvis regimet følges rutinemessig.