Hva er årsakene til overdreven plakk?

December 27

Hva er årsakene til overdreven plakk?


Plakk er bakterier som vokser på tennene og utvikler en klebrig film som du ikke kan se, men kan føle når du gni tungen over tennene. Plakk forårsaker hull i tennene ved å skape syrer som erodere tenner. I tillegg til hulrom, som kan forårsake smerte og følsomhet, kan plakk også føre til tannkjøttsykdom.

ikke Børsting

Å pusse tennene er din beste forsvaret mot plakk og hulrom det forårsaker. Som plakett skjemaer på tennene, det skaper syrer som forårsaker hull i tennene. Regelmessig børsting fjerner denne plakk og reduserer risikoen for tannråte. WebMD anbefaler børsting to ganger daglig med tannkrem som inneholder fluor. Alltid børste før sengetid for å dempe hulrom produserende plakk fra forming mens du sover. Hulrom tendens til å danne på tennene mot baksiden av munnen din, så sørg for at du pusser disse tennene grundig.

ikke Tanntråd

Ikke bruk av tanntråd tennene kan resultere i overdreven plakk mellom tennene. Børsting alene vil ikke fjerne all plakk som dannes på tennene dine. Bruk tanntråd eller en annen tannlege-godkjent verktøy utviklet for å rense mellom tennene minst en gang per dag.

Unngå tannlege

Unngå tannlege besøk kan føre til overdreven plakk. Plakett bygger raskt, og det er nesten umulig å fjerne all plakk fra tennene, selv med flittig munnhygiene. Når plakk bygger seg opp på tennene, stivner den til tannstein, noe som krever en profesjonell rengjøring for å fjerne. Gå til tannlegen regelmessig - minst en gang årlig, men helst hver seks måneder - for å fjerne overdreven plakk og tannsten som tannpuss og bruk av tanntråd ikke kan fjerne.

Kosthold

Å spise et stort antall matvarer som inneholder høye nivåer av sukker og stivelse kan bidra til overdreven plakk på tennene. Sukkerholdige drikker og snacks forårsake plakk lettere enn mat lite sukker og stivelse. Konsumere matvarer og drikkevarer som inneholder sukker i moderate mengder og pensel etterpå. Mange frukt og grønnsaker faktisk bidra til å fjerne plakk på tennene ved å rense tennene som du spiser dem, ifølge WebMD.