Alternativer til Retin-A

May 9

Alternativer til Retin-A


Retin-A (tretinoin) er et reseptbelagt legemiddel som brukes til behandling av akne. En aktuell form for vitamin A, Retin-A fungerer ved å koble tette porer og fornye hudceller. Dets bivirkninger kan inkludere svie, rødhet og hud følsomhet for sollys og ansiktsprodukter, ifølge Drugs.com. Som et resultat, kan akne lider ønsker å utforske alternative behandlingstilbud.

Sunn diett

Koblingen mellom kosthold og kviser er ikke klart, sier Mayo Clinic, men alternative utøvere argumentere for en høy-fiber, lite fett diett for å bedre fordøyelsen og kroppens naturlige fjerning av giftstoffer. Health911.com anbefaler eliminere hvitt mel, sukker, raffinerte karbohydrater, brus og kunstige søtstoffer fra kosten, samt sjekke for matallergier.

naturlig kosttilskudd

Noen naturlige kosttilskudd kan bidra til å redusere noen av symptomene på akne, inkludert hevelse og hyppighet av utbrudd, men støtte bevis er begrenset, konstaterer The Mayo Clinic.

Aktuelle agenter med 5% tea tree olje kan være like effektivt som lotions med 5% benzoylperoksid i tørke opp kviser. Bivirkninger kan være alvorlig for personer med visse hudsykdommer, så ta kontakt med en lege før du eksperimenterer med tea tree olje.

Sink, et viktig mineral, er foreslått som et supplement, fordi det hjelper med healing og hud regenerering. Den kan brukes lokalt i en krem ​​eller lotion eller tas oralt med måltider. Bivirkninger kan være kvalme og en ubehagelig smak i munnen.

Glykolsyre er populære hos hudpleiere og finnes i mange reseptbelagte styrke og kosmetiske baserte hudpleieprodukter. Glykolsyre er naturlige syrer som finnes i sukkerrør som arbeider for å rense porene og fjerne døde hudceller ved påføring på huden din. Rødhet og hud irritasjon er vanlige bivirkninger.

Health911.com støtter bruk av mange andre naturlige kosttilskudd, inkludert vitaminene A, B6, C og E; samt en rekke folk rettsmidler som aloe vera, agurk og Neem olje.

Laser og lys behandlinger

(. P. acnes) nye behandlingsformer utviklet for å behandle de dype lag av huden kan bidra til å stoppe oljeproduksjonen og drepe bakterier som forårsaker akne, Propionibacterium acnes En Mayo Clinic rapporten beskriver noen lovende laser og lys behandlinger:

Blått lys terapi er en rekke pågående, smertefri behandling av lav intensitet blått lys tenkt å ødelegge P. acnes. Pulserende lys og varmeenergi terapi kombinerer pulset grønt og gult lys med varmeenergi i et forsøk på å drepe P. acnes og krympe glands ansvarlig for oljeproduksjon. Bivirkninger av disse behandlingene inkluderer midlertidig rødhet og tørking.

Diode laser behandling når og ødelegger talgkjertlene i det midterste laget av huden. Disse behandlinger kan være smertefull, men ikke skade det ytre laget av huden. Bivirkninger inkluderer midlertidig rødhet og hevelse.

kosmetiske behandlinger

Kosmetiske prosedyrer som kjemisk peeling og microdermabrasion kan være effektive for å håndtere akne, spesielt i kombinasjon med andre behandlinger, hevder The Mayo Clinic.

Kjemisk peeling bruker glykol og salicylic syrer for å fjerne whiteheads, blackhead og døde hudceller, bidrar til å generere ny hud. Pasient vansker kan være ganske alvorlig, alt fra rødhet og svie til blemmer og skorper. Microdermabrasion bruker bittesmå krystaller å eksfoliere huden og fremme ny hud vekst. Dets bivirkninger omfatter rødhet og irritasjon.

individuelle Planer

De mange tilgjengelige behandlinger for akne omfatter også muntlige antibiotika, resept-styrke hudbehandlinger og homøopatiske midler. For å kontrollere akne uten å bruke Retin-A, bør du arbeide med helsepersonell for å utvikle en hudpleie regime basert på din spesifikke tilstand.