Active skjoldbruskkjertelen hos barn

January 9

Hypotyreose er en sykdom som de fleste forbinder med voksne, men sannheten er, det kan også påvirke spedbarn og små barn. Hypotyreose er enkel å administrere en gang diagnostisert. Men barn som har sykdommen og er ikke behandlet på riktig måte har høy risiko for mental retardasjon. Foreldre bør være oppmerksom på symptomer og fortelle en barnelege umiddelbart hvis de har mistanke om en lite aktiv skjoldbruskkjertelen.

typer

Det er tre typer av hypotyreose hos barn. En baby kan bli født med en underactive skjoldbruskkjertelen, som er medfødt type. Det er også en forbigående, eller midlertidig, hypotyreose. Til slutt, noen barn utstillings hypotyreoidisme.

årsaker

Medfødt hypotyreose oppstår når barnets skjoldbruskkjertelen ikke utvikle seg riktig. Forbigående hypotyreose ofte oppstår dersom moren tar skjoldbrusk medisiner under svangerskapet. Hypotyreoidisme er forårsaket av autoimmune sykdommer og vanligvis utvikler seg hos eldre barn og tenåringer.

Tegn og symptomer

Barn med hypotyreose vil ofte ha en oppblåst ansikt og hoven tunge. De kan legge på seg, men ikke vokse høyere. De kan også ha lav muskeltonus, kalde hender og føtter, utmattelse, en herniated navle og gulsott.

Diagnose

Hypotyreose er diagnostisert gjennom en enkel blodprøve. Alle spedbarn er testet for medfødt hypotyreose ved fødselen. Hvis en forelder har mistanke om sykdommen hos en ungdom, kan en barnelege trekke blod og sende den til laboratoriet for å sjekke thyroid hormonnivået.

behandlinger

Hypotyreose hos barn og voksne blir behandlet på samme måte. Pasienter ta hormon erstatning skjoldbrusk medisiner for å erstatte hormoner at underactive skjoldbruskkjertelen ikke gjøre på egen hånd. Når tyroidhormoner oppnå et normalt nivå, bør symptomer på sykdommen forsvinne.