Hvordan få balanse etter et slag

August 12

Et slag oppstår som et resultat av en blodpropp blokkerer et blodkar i hjernen eller et blodkar som bryter og blør inn i hjernen. Dette traumatisk hendelse kan føre til lammelser, tap av muskelbevegelser, ubalanse, vanskeligheter med å svelge, hukommelsestap og smerte. Mange av disse komplikasjoner, inkludert en mangel på balanse og likevekt, kan forbedres ved hjerneslag.

Bruksanvisning

En Bestem hva som forårsaker ubalanse. Dårlig balanse etter et hjerneslag kan være et resultat av endrede sanseoppfatning; endret kognisjon; endret bevegelse på grunn av svakhet, smerte eller lammelser; eller bivirkninger av visse medisiner.

2 Bli aktiv. Ifølge forskere ved Toronto Rehabilitation Institute, bare det å være aktiv så snart som mulig bidrar til å forbedre balansen etter et hjerneslag.

3 Begynn balanseøvelser. Et eksempel på en balanseøvelse er å sitte på kanten av en stol med tærne under knærne og ca 6 inches fra hverandre. Deretter bare stå og sitte ned. Gjenta, og starter med hånden støtte hvis nødvendig.

4 Kjøp en slingre eller balansebrett, en disk som sitter på toppen av en halvkule. Stå på brettet og forsøk å holde disken fra berøre gulvet.

5 Vurder å bruke en mobilitet hjelp, for eksempel en stokk, som kan forbedre din balanse over tid.

6 Spør legen din om bukseseler (også kalt ortoser). Ifølge Dr. Sarah F. Tyson ved University of Salford, oppkvikkende og splinting ankelen og foten kan hjelpe slagrammede gjenvinne balanse og bevegelighet.

Hint

  • Ifølge Toronto Rehabilitation Institute, er det avgjørende at alle elektriske rullestolen er riktig størrelse for deg. En mobilitet hjelpemiddel som ikke samsvarer med din størrelse vil ikke forbedre balansen og kan være skadelig.