Hva skjer når en person får en ankel forstuing?

January 31

Hva skjer når en person får en ankel forstuing?

ligament skader

Forstuet ankler oppstår når en eller flere av leddbånd - båndene som knytter beina i leggen til de av ankelen - bli skadet. Ankelskader skyldes en unaturlig dreiebevegelse, som oftest påvirker talofibular eller calcaneofibular leddbånd på utsiden av ankelen. De mest alvorlige forstuinger involvere tårer av leddbånd, som tar lenger tid å helbrede enn over-strukket leddbånd.

Smerter og hevelse

Mengden av skade på leddbånd bestemmer ofte hvor mye tid før smerten er følt fra en forstuing. Avrevne leddbånd og til føre til en smellende lyd fra bandet knipser bort fra benet. Denne typen forstuing resultater i nesten umiddelbar smerte, hevelse og misfarging. Mindre alvorlige skader kan føre til hevelse, smerte og vanskeligheter med å gå.

Smerten skjer når blod og væske bygge opp på stedet av forstuing, forårsaker hevelse og misfarging. Reduksjon av svelling reduserer nivået av smerte ved å redusere trykket til innsiden av ankelen.

Forrige skader gjort verre av forstuing kan øke nivået av smerte. Etter en forstuing, må du ha en medisinsk evaluering for å sikre at rask og riktig behandling starter. Venstre ubehandlet, kan permanent svakhet og ustabilitet i ankelen resultatet.

healing Process

Healing fra en forstuet ankel, avhenger av graden av skade på leddbånd. Recovery vanligvis tar ett til fire uker.

Full utvinning omfatter tre hovedfaser: tidlig fase, rehabilitering og full funksjon utvinning.

I den tidlige fasen, umiddelbar behandling til ankelen innebærer RICE: hvile, is, kompresjon og høyde. Tett innpakning ankelen i en kompresjonsbandasje, bruk en ispose, propping det over hjertenivå og ikke bruke felles alle bidra til å kontrollere smerte og hevelse.

Når hevelsen reduseres, begynner fysioterapi for å gå tilbake ankelen til sin fulle omfanget av bevegelse. Initial rehabilitering innebærer styrke og tøyningsøvelser.

Den endelige restitusjonsfasen har pasienten sakte innlemme fysisk aktivitet tilbake i sitt liv før hans øvelse diett før skaden er oppnådd.