Hva Hormone gjør brystene dine vokser?

November 23

Hva Hormone gjør brystene dine vokser?


En rekke ulike hormoner gjøre brystene vokser over livet ditt. Perioden med størst bryst vekst er i puberteten. Som voksen kan du lurer på om hormoner kan føre til ytterligere bryst vekst. Senere, i forfall, kan du tenke over hvor brystene gikk, og hvis du kan få dem tilbake igjen. Hormonene som påvirker brystvekst er kraftige, men måten de samhandler er kompleks. Så, er vår evne til å utnytte kraften av hormoner for brystkreft vekst begrenset.

Identifikasjon

Den primære kjønnshormonet i en kvinnes kropp er østrogen. Østrogen er produsert av eggstokkene gjennom en kvinnes liv. Østrogennivået er lavest i barndommen og etter overgangsalderen. I puberteten, østrogennivået pigg, fremme modningen av den reproduktive organer og vekst av brystvev og kjønnshår og hår under armene. Progesteron og testosteron er også produsert av eggstokkene, men disse er ikke like ansvarlig for brystkreft vekst som østrogen.

Funksjon

Østrogenproduksjonen begynner ikke spontant. I puberteten, produserer hjernen gonadotropin-frigjørende hormoner som utløser hypofysen til å produsere hormoner som kalles gonadotropiner. Den primære gonadotropiner som virker på eggstokkene er luteiniserende hormon, eller LH, og follikkelstimulerende hormon, FSH. LH og FSH forårsake eggstokkene å øke østrogenproduksjonen. Denne økningen i hypofysen og gonadale hormoner oppstår bare i puberteten, og det er derfor den dramatiske brystvekst på pubertet ikke kan kopieres senere.

Størrelse

Genetisk kroppsfett distribusjon spiller en stor rolle i bryst vekst. Så, størrelsen på brystene oppnår i puberteten er svært variabel mellom individer. En kvinne som er disponert for å ha litt fett på brystveggen til slutt vil ha små bryster. Dette påvirker ikke de funksjonelle brystvev eller evne til laktat.

effekter

Hormoner forårsake bryststørrelse for å endre noe gjennom en kvinnes liv. Under graviditet østrogennivået stiger, og en kvinne vil merke en økning i bryststørrelse. En del av dette er på grunn av svelling av mammary vev, og deler er på grunn av kroppsfett gevinst. Når østrogen begynner å avta etter fylte 35, de funksjonelle brystvev involute, eller krympe. En reduksjon i østrogen også fører til en kvinnes kropp fett å bli omfordelt i en mer barnlig mønster - bort fra brystene og baken, og mot magen.

betraktninger

Brystene kan synes å vokse som følge av østrogentilskudd. Østrogenbehandling kan føre til brystkreft hevelse og ømhet i likhet med graviditet eller premenstruelle faser. Herbal kosttilskudd som så Palmetto eller wild yam, som inneholder fytoøstrogener, kan ha en lignende effekt. I begge tilfeller selv, vil bryststørrelse tilbake til normal når østrogen eller phytostrogens er avviklet.