Ting å vite om svineinfluensa

May 7

Ting å vite om svineinfluensa


Utbruddet av en ny stamme av H1N1 influensavirus i april 2009, kalt "svineinfluensa", skapt store bekymringer om en global pandemi, selv om viruset bare resulterte i noen få godt omtalte dødsfall dette året. Ingen bevis eksisterer som antyder den nye svineinfluensaen er noe farligere enn sesonginfluensa. Men eksperter er bekymret for at denne versjonen av influensa kan være et varsel om mer virulente stammer, så du bør holde et par ting i tankene om viruset.

ta forholdsregler

For å unngå å pådra svineinfluensa, bør du ta den slags forholdsregler du ville ta for å unngå sesonginfluensa. Vask hendene så ofte som mulig med såpe og vann eller alkohol-basert hånd-sanitizers. Rene flater rundt huset som folk berøres ofte for å hindre overføring av influensa-forårsaker bakterier. Ikke besøk noen som er syk, og unngå områder eller personer som nylig har vært utsatt for en svineinfluensautbrudd.

Symptomer bør tas på alvor

Ring en lege hvis en eldre person, barn eller noen med et svakt immunsystem viser plutselige influensa symptomer som frysninger, smerter og feber. Flu er spesielt risikabelt for disse gruppene, som er mer sannsynlig å dø av viruset enn en person med et sterkere immunforsvar. En alvorlig influensa infeksjon kan føre til pustevansker, brystsmerter, svimmelhet og oppkast.

Unngå Emergency Room

Ikke gå til legevakten hvis du kan hjelpe den. Går til legevakten kunne spre viruset til andre mennesker som også er sårbare for sykdom. Spør pasientens lege for å vurdere pasienten over telefonen og ringe i en resept. Men hvis personen opplever en akutt nødssituasjon, bør du ikke unngå legevakten på grunn av dette.

Beredskapsplaner er viktig

Spør din arbeidsgiver hva slags beredskapsplaner for selskapet har i tilfelle av en influensapandemi. Dessuten kan det være lurt å ta skritt for å holde nok mat i huset for å spise for en uke hvis du er bekymret for en svineinfluensapandemien vil infisere din kommune.

Hold deg informert

Besøk regjeringens influensa nettside for nyheter og informasjon om influensa utbrudd, slik at du kan holde deg forberedt og informert.