Robotic Cardiothoracic Surgery

December 21

De små maskiner som brukes i robot kardiotorakal kirurgi bevege seg lett i hjertet, snipping og sy med presisjon. For pasienten, kan robotkirurgi bety redusert risiko for infeksjon, mindre smerte og kortere sykehusopphold.

Historie

Kirurger først brukt robot cardiothoracic kirurgi ved NYU Medical Center i 2000 for å reparere en pasients hjerteklaff. Legene har siden brukt roboter for koronar bypass, for å behandle uregelmessig hjerterytme, å reparere hjertefeil og til implantatet enheter for å bedre hjertefunksjon.

Utstyret

Robotkirurgi Systemet inkluderer en kirurgisk vogn som huser robot "armer og hender", og en kirurg konsoll som inneholder håndkontroller for roboten og bildeutstyr som gir detaljerte bilder av hjertet og omkringliggende strukturer.

The Robot

Designet for å forbedre stedet erstatte en kirurg dyktighet, mottar tre væpnede robot kommandoer og utfører kirurgi som indikert av bevegelser av kirurgens håndkontrollen. Kirurger vanligvis setter de instrumenter som brukes av roboten gjennom små, fingerstore snitt mellom ribbeina.

fordeler

The University of Chicago Medical Center viser kortere sykehusopphold, mindre snitt som resulterer i mindre arrdannelse og smerter, minimal blodtap og eliminering av behovet for å "knekke" brystbeinet for å avdekke hjerte som noen få grunner til å velge robot fremfor tradisjonelle hjertekirurgi .

Framtid

Kirurger ved Lucile Packard Children Hospital ved Stanford er forsker stemme-aktivert robot kirurgi som ville gjøre det mulig for en kirurg i California for å utføre robot kirurgiske prosedyrer på pasienter som er miles unna.