Hva er forskjellen mellom Strength Training & amp; Vektløfting?

December 24
Hva er forskjellen mellom Strength Training & amp; Vektløfting?

Styrketrening og vektløfting kan vises veldig like, men i virkeligheten er ganske forskjellige aktiviteter. Hvor styrketrening er vanligvis et middel til en slutt, beskriver vektløfting en konkurranseidrett. Det finnes en rekke aktiviteter som faller inn under banneret av vektløfting og vektløfting bruker styrketrening for å forbedre sine resultater. Å vite litt mer om hvilke typer vektløfting vil bidra til å gjøre forskjellen mellom disse tilsynelatende lignende aktiviteter mye klarere og gjøre hver lettere å identifisere.

olympisk Vektløfting

Olympiske vektløfting rider to heiser; ren og rykk og napp. Begge involverer løfte en vektstang fra gulvet til armlengdes avstand over hodet. Hver Løfteren har tre forsøk på hvert løft og vinneren er konkurrenten med den høyeste tilsammen. I vektløfting, er vekten løftes bare én gang per forsøk, mens styrketrening innebærer vanligvis sett med flere repetisjoner. (Se ref 1)

styrkeløft

Styrkeløft er en avlegger av olympisk vektløfting og konkurranser tre barbell heiser; knebøy, benkpress og markløft. Noen forbund også bestride de strenge barbell biceps curl, men dette er et supplement til de viktigste heisene. Som olympiske løft, konkurrenter få dig forsøk på hvert løft og mål om å løfte den største tilsammen. Mens bare én reps er omstridt, styrkeløftere bruker ofte flere reps på trening selv om de fleste beholde sin rep telle relativt lavt i forhold til fritidsstyrketrenere. (Se ref 2)

strongman konkurranser

Strongman konkurranser kan innebære en rekke konkurrerende løftehendelser fra å trekke en lastebil for å løfte tunge steiner til å gå mens du bærer et tungt åk. Noen hendelser knyttet til enkelt alle ut innsats mens andre krever konkurrenter til å utføre så mange reps som mulig. Det gis poeng for hver hendelse, og vinneren er konkurrenten med høyest poeng totalt. (Se ref 3)

Styrketrening

I motsetning til styrke idrett i OL vektløfting, styrkeløft og strongman konkurranser, er styrketrening ikke-konkurransedyktig. Også kjent som styrketrening og styrketrening, kan denne aktiviteten innebærer å løfte lette til moderate vekter samt tunge vekter i tilfelle av mer avanserte utøvere. Øvelsene er valgt basert på deres fordeler og kan inkludere vektstang, dumbbell, kroppsvekt, kettlebell og styrketrening maskinøvelser. Styrketrening er fysikk, helse og prestasjonsfremmende og mens noen idrettsutøvere vil styrke toget for å forbedre sin vektløfting dyktighet, andre deltakere vil styrke toget for flere fritids grunner. Imidlertid bør det bemerkes at begrepet "styrketrening" kan fortsatt representere blant fitness fagfolk og per fitness sertifiseringsstandarder en trening rutine som understreker muskelstyrke i forhold til andre andre attributter, for eksempel muskulær utholdenhet.