Løse tenner Skader i småbarn

September 21
Løse tenner Skader i småbarn

Småbarn baby tenner er mindre, mykere og mindre innebygd i tannkjøttet enn voksne tennene. Dette gjør dem lettere å banke løs. Når traumer forårsaker løse tenner, kan det være skremmende, men skadene er vanligvis lett behandles. Selv om løse tenner kan se rart og kan bli svært blodig, unngå panikk. Dette vil bare skremme barn, og barn blø mer og leges saktere når de er engstelig eller redd.

vanlige årsaker

Et slag mot munnen er den vanligste årsaken til en løs tann. I noen tilfeller kan ekstrem forråtnelse forårsake løse tenner. Baby tenner er mer utsatt for råte enn voksne tennene, ifølge barnelege og forfatter William Sears, og sukkerholdige drikker og snacks kan løsne dem. I noen tilfeller er en smårolling er løs tann ikke er forårsaket av en skade i det hele tatt. Noen barn, særlig jenter, mister sin baby tenner veldig tidlig.

Hva å gjøre

Hvis barnet ditt løs tann skyldes et slag mot munnen eller ansiktet, kontakt lege umiddelbart. Det kan være til skade på omgivende benbygning. Barnets Tannlegen kan fjerne tann eller sted masker på stedet av såret. Dersom tannen er ikke fra et slag mot munnen og ikke blødning eller forårsaker barnet smerte, kan du vente til neste dag for å se tannlegen. Barnets tannlege vil vurdere årsaken til løs tann og kan trekke det fyller et hulrom eller la tannen alene.

Hjemmehjelp

Legg press på blødningen og holde barnet rolig og stille om munnen er blødning. Hvis barnet ditt er i smerte etter tannlegen har behandlet tann, gjelder kaldt komprimerer for å hjelpe med hevelse og bruke en muntlig lammende gel for å lindre smerten.

Forebygging

For å hindre fremtidige tannskader, må barnet ha en munn vakt når hun spiller sport eller riding hennes sykkel. Fjern brus og søtet saft fra hennes diett. Disse væskene ofte forårsaker tannråte hos barn. Oppmuntre henne til å drikke vann, og hjelpe henne børste og tanntråd tennene to ganger om dagen.