Hjelp for Numb og smertefulle føtter

January 8

De menneskelige føtter er komplekse strukturer som består av 26 bein og dusinvis av leddbånd og ledd. Press på føttene på grunn av gåing, løping, hopping og andre aktiviteter kan lett føre til fots smerte og muligens nummenhet. Den beste resepten for å kurere foten smerte og nummenhet vil i stor grad avhenge av årsaken til problemet.

fottøy

En av de vanligste årsakene til fots smerte og nummenhet har på seg feil sko -. Sko som ikke passer føttene eller som ikke er passende for de aktiviteter som du deltar i Hvis du nylig har kjøpt et par nye sko, bytte tilbake til den gamle par og se om nummenhet og smerter visne. Hvis du er en idrettsutøver, bør du vurdere å kjøpe nye sko som er laget spesielt for sport og for din type foten. Langdistanseløpere som tilbringer mye tid å legge press på føttene kan være spesielt utsatt for foten smerte og nummenhet. Iført sko som passer din bue type og skrittlengde er svært viktig. De ansatte på en løpesko butikken skal være i stand til å ta gode anbefalinger for sko, og kan ha en tredemølle for deg å kjøre på til å analysere din gangart og passer dine sko til føttene.

sirkulasjonsproblemer

Nummenhet og smerte i føttene kan også være forårsaket av sirkulatoriske sykdommer slik som perifer arteriell sykdom (tilstoppede arterier) og diabetes. Når tilstrekkelige mengder oksygen leveres til føtter og ben, kan føttene bli smertefullt, noe som ofte skjer mens du går eller trapper. Riktig skotøy og innersåle inserts kan bidra til å lindre smerte, men øker hjertesykdommer og sirkulasjons styrke gjennom en diett av kardiovaskulær trening kan være den beste måten å hindre nummenhet på lang sikt. Walking i 30 minutter, vil tre til fire ganger i uken bidra til å fremme et sterkere hjerte og kan redusere nummenhet, samtidig redusere risikoen for hjertesykdom. Hvis walking er smertefullt etter flere minutter, må du jobbe opp til å gå for en full 30 minutter.

Shoe Setter

For personer med unikt formet føtter og andre problemer som bunions, som søker hjelp fra en podiatrist anbefales. Fotpleie er foten leger som beste vil være i stand til å finne kilden til foten smerte og nummenhet, og deretter foreskrive behandling. En vanlig behandling alternativ er bruk av tilpasset foten innsatser kalt orthotics. Orthotics er slitt på innsiden av skoen for å gi ekstra støtte som er unik for din fot. Andre mulige måter å lindre foten smerte bruker detaljhandel skoen setter inn og demping produkter. Noen ganger føtter trenger bare litt ekstra demping i et problemområde for å absorbere ekstra sjokk og avlede trykk unna et problemområde som hælen eller undersiden av stortåen.