Skadevirkninger av Drinking brus

April 13

Skadevirkninger av Drinking brus


Brus er ikke-alkoholholdige drikker som kan eller ikke kan inneholde sukker eller sukker erstatning. Brus som inneholder sukker eller høy fruktose mais sirup har betydelig kaloriinnhold, mens kosthold og usøtet varianter ikke. Brus er ofte kullsyre og de fleste har ingen næringsverdi. Mens det er spørsmål om kunstig søtet diett brus og deres effekt på helse, har bevis for at inntak av brus søtet med sukker eller høy fruktose mais sirup kan føre til skadelige effekter blitt grundig undersøkt og dokumentert.

fedme

Ifølge en 2009 studie utført av California Center for Public Health Advocacy, voksne som spiser mer enn en sukkerholdig brus per dag er 27 prosent større sannsynlighet for å bli overvektig eller obese enn de som ikke gjør det. Overvektige personer er ved en forhøyet risiko for koronar hjertesykdom, høyt blodtrykk, hjerneslag, unormale blodfett, metabolsk syndrom, kreft, slitasjegikt, søvnapné, reproduktive problemer, gallestein, og kanskje viktigst, type 2 diabetes.

dental Health

Ifølge American Dental Association, har tannleger anerkjent sammenhengen mellom oral helse og eksponering for søtede drikker i noen tid, med forfall å være den mest bemerket tilstand. Den ADA rapporterer at personer som spiser sukkerholdige drikker øke produksjonen av syre i munnen når sukkerholdig brus kommer i kontakt med orale bakterier eller plakk, som danner på tennene og tannkjøttet hele tiden. Syren angriper deretter tennene i 20 minutter eller mer, setter dem i fare for forfall.

I tillegg til sukker i søtet leskedrikker, fosfor og sitrus syrer i brus, både sukker og kunstig søtede, har vært knyttet til tannemaljen erosjon.

kalsium-mangel

De som erstatter kalsium-rik drikker som melk med vanlig eller diett brus risiko kalsiummangel. Kalsiummangel øker ens risiko for å utvikle osteoporose senere i livet, spesielt for unge jenter. Den redusert benmasse forbundet med kalsiummangel kan resultere i en tilbøyelighet for beinbrudd og frakturer. Fosforsyren i brus, både sukker og kunstig søtet, er sitert av kilder som å ha en ugunstig virkning på mineralnivået i kroppen, spesielt kalsium; og kan utarme mineralnivået i kroppen.

Ifølge Mayo Clinic urolog Erik Castle, MD, personer med nyresykdom er på et enda høyere risiko for å ha forhøyede nivåer av fosfor i blodet. Tilhørende utarmet kalsiumnivåer sette dem i fare for skjelettsykdommer. I slike tilfeller, foreslår han å begrense fosfor-rike matvarer, inkludert cola-stil brus, eller unngå dem helt.