Hvordan identifisere bearbeidet mat med GMO

September 13

Hvordan identifisere bearbeidet mat med GMO


Genmodifiserte organismer eller GMO, har blitt et kontroversielt tema blant helsebevisste forbrukere. Det er fordi begrepet betyr vanligvis matvarer har blitt genetisk endret eller et gen fra en annen substans har blitt introdusert til matens struktur. Bearbeidede matvarer ofte inneholder ingredienser som inneholder GMO. Bekymringer med genmodifisering av mat omfatter utilstrekkelig forskning og testing på langsiktige helse- og miljøeffekter, og få, om noen, krav til merking.

Bruksanvisning

1 Finn ut om bearbeidet mat er organisk. Økologiske matvarer er ikke tillatt å inneholde GMO. Jo mer økologisk mat du innlemme i kostholdet ditt, jo mindre sannsynlig at du vil ha av inntak GMO.

2 Kontroller emballasjen for en etikett som identifiserer bearbeidet mat som ikke-GMO, slik som "Non-GMO Project" segl. Mange bedrifter har deltatt i slike prosjekter og merke sine bearbeidede matvarer slik at du vet at de ikke inneholder GMO ingredienser.

3 Ta kontakt med selskapet som produserte behandlet mat. Spør hvor ingrediensene kommer fra og om noen av dem kunne ha inneholdt GMO eller ikke. Selskapet kan henvise deg til en leverandør fordi det kan være uvitende om den økende praksis av sine leverandører.

4 Dersom produktene viser en ikke-GMO etiketten, unngå bearbeidet mat som inneholder bomullsfrø, raps, soyabønner eller mais, da disse er de ingredienser som er mest genetisk modifisert.