Hvordan å behandle mindre kutt og skrubbsår

August 24

Behandling av mindre kutt og skrubbsår er noe alle bør vite hvordan du skal gjøre, som å ta de enkle trinnene som er nødvendige for å gjøre det kan hindre smitte og andre mer alvorlige situasjoner fra utviklingsland. I de fleste situasjoner, kan mindre kutt og skrubbsår være effektivt og vellykket behandlet med de mest grunnleggende av rekvisita.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle mindre kutt og skrubbsår

1 Ta en nøye titt på skaden for å sikre at det er faktisk mindre. Se også etter tegn på eventuelle fremmedlegemer som smuss, grus eller knust glass. Etter å ha vist situasjonen grundig, er du nå klar til å gå videre til neste trinn.

2 Nå som du vet nøyaktig hva slags situasjon du arbeider med, er du klar til å sette sammen dine forsyninger. Du trenger rent vann og en mild såpe for å vaske såret, noen hydrogen peroxide å bruke som en antiseptisk og anti-bakteriell for å hindre smitte, pinsett hvis du må fjerne noe fra såret, og bandasjer hvis såret trenger beskyttelse .

3 Vask såret med rent vann og en mild såpe. Hvis du ikke har rennende vann tilgjengelig, kan du helle rent vann over skaden. Pass på å bruke en mild såpe. Hvis den eneste såpe tilgjengelig er en som er sterkt parfymerte, går det å svi betydelig og sannsynligvis bør unngås. Vannet vil være tilstrekkelig til å skylle såret.

4 Hell hydrogenperoksyd over såret, slik at den boble over overflaten. Den boblende handling av hydrogen peroxide er en viktig del av hvordan det er i stand til å bidra til å forhindre smitte. Boblene bidra til å flytte bakterier og andre potensielle agenter for infeksjon opp og ut av såret.

5 Hvis det er et fremmedlegeme inbedded i såret, som grus fra en lekeplass skrape, bruke treezers å forsiktig fjerne den. Det er lurt å helle litt peroxide over pinsett før du bruker dem på skaden. Når såret er fri for rusk, rengjør den med peroxide igjen.

6 De fleste mindre kutt og skrubbsår gjøre det bedre hvis de utsettes for luft. Det quickens clotting og helbredelsesprosessen. Men det er andre mindre kutt og skrubbsår som kan være bedre dekket for en kort stund. For eksempel kan et kutt på undersiden av foten være bedre med en lys gasbind for en liten stund for å bidra til å holde den ren. En skrape på et område som vil bli utsatt for potensielt skadelige stoffer, slik tilfellet ofte når en mindre skade er erfarne på jobben, bør også være dekket for å hindre smitte. Gasbind er et godt valg fordi det gir luftstrøm samtidig tilby en bit av beskyttelse for kutt eller skrape.

7 Det siste trinnet er å holde et øye med skrape eller kutt, og pass på at den ikke viser tegn til infeksjon. Tegn på infeksjon er rødhet, hevelse, en ubehagelig lukt, og utseendet på pus. Ofte kan en følsom nese registrere liten endring i lukt som indikerer potensialet for infeksjon. Infeksjoner kan være svært alvorlige og kan kreve profesjonelle helsetjenester.

Hint

  • Ved behandling av mindre kutt og skrubbsår på barn, er det best å være ærlig. Ja, vask kan skade og ja, peroxide kan svi litt. På den måten et barn kan forberede seg på ubehag og kan bli bedre i stand til å holde fortsatt når det er nødvendig. Videre reenfoces at ærlighet konseptet at barnet kan stole på deg til å fortelle sannheten, selv når sannheten er ubehagelig, ubehagelig eller vanskelig, noe som vil ha stor verdi som forholdet vokser og endringer gjennom årene.
  • Vær sikker på at det er et mindre kutt eller skrape. Hvis det er mer alvorlig enn din erfaring kan administrere, søke profesjonell medisinsk hjelp.
  • Hvis såret blir infisert, og ikke reagere raskt på innsats for å avlaste det infeksjon, søke profesjonell medisinsk hjelp.