Hvordan vite om du har sunn Krakk

November 30

Har du noen gang måtte gi legen din en avføringsprøve? Ikke en urinprøve, en avføringsprøve. Tro det eller ei, kan leger fortelle mye om en person ved å undersøke avføring. Det er flere kvaliteter de ser for å bestemme sunn avføring. Her er hvordan du kan fortelle om din er sunt uten å sette det inn i en plastkopp.

Bruksanvisning

Hvordan vite om du har sunn Krakk

1 Se på fargen. Den riktige fargen på sunn avføring er en medium brun ligner fargen på en brun papirpose. Hvis avføringen har en annen farge i det som rød, gul, hvit eller grønn, få det sjekket ut av legen din. I de fleste tilfeller betyr det noe mangler i kostholdet ditt, men det kan også være et tegn på noe mer alvorlig. (Se ressurser for mer informasjon.)

2 Tenk hvor enkelt avføring passerer. En sunn krakk forlater raskt og enkelt kroppen din. Det skal ikke være noen smerte eller strai involvert. Stramming kan være et tegn på forstoppelse.

3 Sjekk størrelse og konsistens. Du vil at avføringen til å bli formet som kolon, i likhet med en banan eller logg form (avførings endene kan være off-form). Konsistensen skal være sammenlignbar med peanøttsmør eller tannkrem (ikke for hardt eller for myk). Du ønsker ikke avføringen å være super tynn (som en blyant), runde (som små pellets), ekstremt vanskelig eller virkelig løs. Beregn lengden (ta en gjetning, ingen hersker nødvendig). Gjennomsnittlig lengde for avføring varierer mellom 4 og 8 inches.

4 Smell. Du trenger ikke å få rett ved siden av det, men når du sitter på toalettet, ta en sniffer. En sunn krakk har liten eller ingen lukt (også ledsaget av lite gass). Hvis den er myk og svært stinkende, indikerer dette overflødig fett i avføringen.

5 Legg merke til sin avstamning. Sunn krakk gradvis senker inn i bunnen av toalettet eller flyter. Det kommer an på hva du spiser, selv om det ikke trenger å synke som en stein. Sunn avføring kommer ut i en solid logg, og kan bryte opp når den er på toalettet. Du trenger ikke for mye avføring som kommer ut (fire til åtte inches er bra) på en gang eller små biter som forårsaker rødme problemer. I så fall bør du revurdere din diett for en sunnere toalettopplevelse. Se ressurs for diagnose.