Vil Begrens Sko Årsak liktorn på tærne?

July 20

Vil Begrens Sko Årsak liktorn på tærne?


En podiatrist eller fot lege, vil fortelle deg at de behandler liktorn og hard hud mer enn noen annen problem. En liten rubbing kan bli en sårt område på en tå, og hvis ignorert eller venstre ubehandlet, kan det slå inn i en mais. Ja, trange, dårlig montering sko vil føre liktorn - og raskt.

Hva er liktorn?

Liktorn er kroppens reaksjon på trykk og friksjon. Hvis en tett skoen knuse tærne mot hverandre, et mykt korn på innsiden av den lille tå mest sannsynlig, kan absolutt følge. For å beskytte seg mot rubbing, tykner huden og blir irritert, rød og deretter smertefull. Uten riktig oppmerksomhet, kan dette lille gnaget området blitt abscessed eller sår lignende --- et åpent sår.

Årsak virkning

Liktorn er en vanlig klage fra kvinner som bærer fasjonable sko, hovedsakelig høye hæler og smale spisse sko. Tetthet av tå boksen kramper tærne og trykket bygger. Derfor tær slipes mot skinn av skoen og harde liktorn form. Liktorn kan bygge i alle størrelser og former.

Personer som utvikler hammertoe --- en bøyd felles innenfor toe --- er også gjenstand for liktorn fordi deres tilstand kan bli en misdannelse, øke tær og presser dem mot skoen overflate. Og ifølge footphysicians.com, «[I] ll sittende sko kan faktisk føre til at kontraktur som definerer hammertoe."

symptomer Utvikle

Det finnes to typer av liktorn, harde og myke. Den harde korn dannes vanligvis på toppen av en tå, får sår fra å gni og utvikler en hard hud lag for å bekjempe kilden. En myk mais, derimot, vokser mellom tærne --- vanligvis den fjerde og femte tå --- grunn til tærne blir klemt sammen. Fordi det er i et fuktig område, blir det en myk brak av hud.

Potensialet mais starter med rødhet og deretter blir gul eller grå som det fortsetter å være irritert; noen ganger liktorn danne en hard kjerne senter kalt en rot. Leger henviser til denne hud-jevning prosess som hyperkeratose.

Roten til problemet

For å bli kvitt en mais den første tingen å gjøre er å erstatte de skoene som skapte det med en bedre sittende par. Eller endre stilen helt, fra en høy hæl til en kattunge hæl eller ballett flat med et bredere tå-området.

Du kan behandle kornet med en over-the-counter produkt som en mais remover lim. Dette er vanligvis en myk pute med en salisylsyre prikk i sentrum (på størrelse med en liten mol). Syren bryter ned tøff huden slik at den kan fjernes, mens utsiden puten beskytter det skjer igjen. Hensyn må tas, men fordi syren vil også spise den omkringliggende huden, så du må plassere riktig.

Legens Aid

En podiatrist kan også fjerne en korn; hun vil mest sannsynlig barbere det av med et skarpt instrument, og deretter bruke en mild pad eller moleskin patch for helbredelse. Hvis du ønsker å unngå dette, nøye overvåke dine føtter og kjøpe sko for komfort i stedet for mote.

Den gjentakende Corn

Noen ganger uansett hva du gjør kornet kommer tilbake. Du kan være over-pronating eller hyper-pronating --- snu foten din mens du går --- og abnormitet skaper press. Du må kanskje prøve en bue støtte eller en orthotic --- en passende enhet --- inni skoene dine.

Folk med dårlig sirkulasjon eller diabetes må være ekstra årvåken i forhold til sine føtter, som en enkel mais kan bli et alvorlig hinder eller et farlig problem.