Hva er ikke er tillatt beløp på en forsikring EOB?

December 10Helseforsikring gir ofte en forvirrende hengemyr av begreper, konsepter og dollar beløp. Forklaringen av ytelser, eller EOB, som er sendt til en pasient etter en lege besøk forsøker å lindre noe av denne fakturering forvirring, men kan potensielt forvirre leseren ytterligere. Begrepet "underkjent mengden" synes skremmende, men å forstå hva EOB egentlig betyr hjelper deg å sette dette, og andre helseforsikring terminologi, i sammenheng.

Hva er EOB?

Den Forklaring av fordelene er et nyttig sammendrag av samspillet mellom helsepersonell og forsikringsselskapet. Gjennom denne papirene, pasienter er i stand til å se nøyaktig hva som ble fakturert til forsikring, hva som ble betalt av forsikring og hva som ble utelatt. Denne uttalelsen gir også faktureringskoder og forklaringer, slik at hvis en behandling eller prosedyre ikke ble dekket av forsikringen, har du en idé om hvorfor.

fordeler

Forsikringen Fordelen er en stor del av EOB som dette er hva EOB er først og fremst utviklet for å forklare. Denne kolonnen detaljer de tjenestene som har blitt gitt til deg av helsepersonell, og at forsikringsselskapet har dekket under din forsikring plan.

tillatt Beløp

Den tillatte beløpet er et av de områdene der forhandlinger mellom helsepersonell og forsikringsselskapet blir tydelig. Dette beløpet er avtalt sats av lønn avtales mellom helsepersonell og forsikringsselskapet - i et nøtteskall, dette er hva legen din får betalt på dine vegne.

nektet Beløp

Begrepet "forbudt" kan sette ditt hjerte racing og få visjoner om bratte medisinske regninger, men mens disse er de beløp som forsikringsselskapet har nektet å betale, er det ingen grunn til panikk. En underkjent beløpet er rett og slett forskjellen mellom hva som har blitt fakturert av helsepersonell og hva forsikringsselskapet har betalt. Disse beløpene er ikke fakturert til pasienten; i stedet, de er avskrevet av helsepersonell.

Hva det betyr

Den EOB detalj av de frem og tilbake forhandlinger mellom helsepersonell og forsikringsselskapet kan du holde et øye med hva som blir fakturert og hva det er ment å dekke. Les hvert EOB nøye og sørg for at du forstår noen koder trykt ved siden av elementene - forsikringsselskapet gir en oversikt over hva de betyr. Ved å ta deg tid til å lese denne informasjonen, vil du få en mye bedre forståelse av hva forsikringsselskapet gjør (eller ikke) på dine vegne.