Hvordan hjelpe en svak pasienten til å bevege seg opp i sengen

June 16

Endre pasientens stilling i sengen er en av de viktigste tingene å ivareta i pasientbehandlingen. For seng ridd enkeltpersoner, blir flyttet opp i sengen (lang sittende stilling) er viktig på grunn av følgende årsaker: (a) Det hindrer utvikling av trykksår, (b) det forbedrer enkle mønstre for å puste eller øker lungekapasiteten, (c ) det fremmer god fordøyelse når du spiser, (d) det lindrer press fra ulike benete områder av kroppen, og (e) det er en effektiv posisjon for hygiene - noe som gjør det enkelt å vaske kroppsdeler, børste tennene, eller skifte klær. Assisterende en svak pasient for å flytte opp i sengen er en to person jobb. Personer som flytter pasienten må observere riktig kroppen mekanikk for å sikre en effektiv, sikker, og et skadefritt løft.

Bruksanvisning

Hvordan hjelpe en svak pasienten til å bevege seg opp i sengen

1 Informer pasienten om prosedyren. Forklare prosedyren til pasienten til rette for samarbeid og gjør pasienten føler at han blir respektert i stedet for å bli kontrollert. Det reduserer også engstelig følelse av pasienten fra å bli forstyrret.

2 Vask hendene og forberede uavgjort ark som du skal bruke for løfting.

3 Kontroller stabiliteten av sengen før du fortsetter. Hvis pasienten er i en sykehusseng, sørg for at sengen bremsen er låst.

4 Juster sengen til en arbeidshøyde for å unngå å belaste ryggen din når du gjør heisen.

5 ta forsiktig puten fra under pasientens hode og spre stikklaken på baksiden av pasienten, fra nivået av skulderen ned til hoftene. Hvis pasienten er for svak til å bevege hodet, justere nivået av stikklaken til hodet nivå, slik at hodet blir også løftet når du løfter arket.

6 Stå på den ene siden av sengen, mens partneren din står på den andre siden, med dere begge overfor pasienten. Facing i retning av oppgaven (n dette tilfellet pasienten) vil gjøre det enklere for deg og din partner til å manøvrere heisen, og det vil også hindre overdreven vridning av kroppen som du gjør heisen.

7 Be pasienten om å bøye nakken ved å vippe haken mot brystet. Denne stillingen vil hindre hyper-forlengelse av pasientens hals når han er løftet opp i sengen.

8 Be pasienten om å holde på en trapes bar (hvis tilgjengelig) eller trykk på sengen overflaten hvis han har nok overekstremitetene styrke til å gjøre det. Ved hjelp av pasientens øvre ytterpunkt styrke er gunstig for enkelt å heve stammen under løftet.

9 Plasser pasientens armer over brystet hvis han har svake øvre ekstremiteter. Dette vil forhindre friksjon av armene fra å dra på overflaten av sjiktet, og dermed beskytte armene fra å anskaffe trykksår.

10 Be pasienten om å bøye knærne for å få føttene så nær baken som mulig. Denne stillingen vil gjøre det mulig for pasienten å skyve ut for å hjelpe i å heve kofferten under løftet. Men bare instruere pasienten til å gjøre en slik prosedyre hvis han har nok underekstremitetene styrke.

11 Nå får du og din partner satt for heisen. Utvid avstanden til føttene, med en fot bak den andre, for å tillate en trygg forskyvning av vekten din som du løfter pasienten opp i sengen.

12 Flex knærne og litt lene kroppen din, og bringer armene tettere til nivået av sengen. Ved å bringe din tyngdepunktet nærmere oppgave - som i dette tilfellet, er pasienten som skal flyttes - vil øke balanse og styrke som gjør det enkelt for deg å utføre heisen.

13 Klargjør pasienten og din løfte partner om heisen. Ta tak i stikklaken og løft pasienten teller til tre. Å gi et klart signal til pasienten om selve flyttingen vil gjøre ham i stand til å sette på den eller gi assistanse. Og som for partneren din, forberede ham for oppgaven vil forsterke god timing av heisen, noe som gjør det effektivt og trygt.

14 Etter pasienten løftes opp fra sengen, revurdere sin posisjon, og sørg for at hele kroppen hans er i riktig justering. Heve siden skinnene og plassere puten på pasientene tilbake eller dra for å gi pute og støtte. Husk å ta sikkerhet og komfort for pasienten topp prioritet.

15 Dokument pasientens nye posisjonen. Det er viktig å registrere alltid prosedyrer som utføres på pasienten, spesielt når dette utføres i et sykehus.

Hint

  • Aldri dra tålmodig når du løfter ham opp i sengen. Trekking vil bare føre til kroppsstruktur for å gni mot overflaten av sjiktet som produserer en skjærkraft som vil føre til trykksår.