Hvordan kvalifisere for Medicaid & IRAS

May 17

Hvordan kvalifisere for Medicaid & IRAS


Medicaid er en helseforsikring program som er finansiert av både statlige og føderale myndigheter og drives av statlige myndigheter. Den er utformet for å gi helse dekning for visse lav inntekt enkeltpersoner og familier, inkludert gravide kvinner, barn, funksjonshemmede personer og eldre. En individuell avgang konto (IRA) er en personlig sparekonto som gir skattelettelser, og brukes for å spare penger til pensjonisttilværelsen. Medicaid teller IRAS mot ressursgrenser som må oppfylles for å være kvalifisert for Medicaid.

Bruksanvisning

1 Kontakt din lokale eller statlige Medicaid kontoret for å spørre om statens eksakte regler om IRAS og Medicaid. Du kan få kontaktopplysninger om din tilstand Medicaid kontor fra National Association for Medicaid direktør hjemmeside.

2 Bruke penger i IRA før det er under Medicaid ressursgrensen. Ta vare på alle kvitteringer for hvordan disse pengene blir brukt. Medicaid ressursgrensen er vanligvis satt til $ 1500 for en individuell og $ 2250 for par. Denne ressursen grensen omfatter også sparekontoer, sjekke kontoer, livsforsikringer, verdien av noe annet enn din primære kjøretøy kjøretøy, verdien av alle hus som ikke er din primære bosted og kontanter på hånden.

3 Vent i 60 måneder (5 år) etter at du tilbringe kontanter i IRA før søknad om Medicaid, med mindre din lokale eller statlige Medicaid kontor forteller deg at du kan søke om Medicaid tidligere uten IRA teller mot deg.

Hint

  • Du kan ikke bare gi bort penger i IRA til noen for det formål å skaffe Medicaid. Disse pengene skal brukes til livsopphold (dvs. kjøper et hjem, kjøpe en bil, medisinske utgifter, mat og husleie).