Laparoskopisk Supracervical Hysterektomi Graviditet Risiko

February 27

Laparoskopisk Supracervical Hysterektomi Graviditet Risiko


Laparoskopisk supracervical hysterektomi refererer til fremgangsmåten i delsum hysterektomi ved hjelp av laparoskopiske instrumenter. Som supracervical hysterektomi innebærer forlater cervix inne i kroppen og bare fjerning av livmoren, har det en viss risiko for kvinner som gjennomgår prosessen i forhold til fremtidige sykdommer og svangerskap. Men graviditet risiko er slank som en kvinne er usannsynlig å bli gravid og bære etter fjerning av livmoren hennes.

Hva er laparoskopisk hysterektomi?

Hysterektomi er en vanlig kirurgisk prosedyre for fjerning av livmoren hos kvinner. Den tradisjonelle metoden for hysterektomi involverer kirurgi gjennom en abdominal snitt eller via skjeden. Laparoskopisk supracervical hysterektomi, derimot, er en ikke-invasiv prosedyre som gjør det mulig for legene å fjerne livmoren ved hjelp av et teleskop for å se orgelet og skjær den fri fra kroppen. Et minutt snitt over skjeden blir så brukt til å fjerne det.

Hva er forskjellen mellom Hysterektomi og Supracervical Hysterektomi?

Normal hysterektomi refererer til total hysterektomi som innebærer fjerning av livmoren, eggstokkene og livmorhalsen. Supracervical hysterektomi forlater livmorhalsen i kroppen. Det er en god del uenighet blant leger om mer effektiv prosedyre og fordelene og / eller bivirkninger av å forlate livmorhalsen i kroppen. En systematisk gjennomgang av Lethaby A, Ivanova V, og Johnson N tittelen "Total versus delsum hysterektomi for godartede gynekologiske tilstander" publisert i Cochrane Database of Systematic Anmeldelser 2006 fant ingen signifikant helse forskjell mellom de to sakene.

Hva er den tilknyttede risiko?

Tradisjonell supracervical hysterektomi ble betraktet som en mer risikabel prosedyre som det var invasiv og båret muligheten for skade på andre organer, inkludert eggstokker og livmorhalsen. Laparoskopisk supracervical hysterektomi anses tryggere i forhold til disse skadene. Men en studie av leger Resad Pasic, Jeremy Scobee, og Blair Tolar og publisert i februar 2004 utgaven av Journal of American Association of Gynekologisk Laparoscopists fant at supracervical hysterektomi øker risikoen for graviditet utenfor livmoren. Mens den totale andelen av tilfeller av ektopisk eller vanlig graviditet er svært lav etter supracervical hysterektomi, er det høyere sammenlignet med total hysterektomi.

Hva er sjansene for å bli gravid?

Graviditet er generelt ansett fjern etter en hysterektomi som livmor har blitt fjernet. Men laparoskopisk supracervical hysterektomi ikke fjerne eggstokkene eller egglederen og så eksisterer det en svært lav risiko for kvinner å bli gravid selv etter hysterektomi. Prosedyren også ikke fører til menopause hos kvinner, som regnes for å være en annen risikofaktor mot mulig unnfangelse og graviditet.

Hvem bør velge laparoskopisk Supracervical Hysterektomi?

Avgjørelsen om hvorvidt du trenger en hysterektomi og metoden for hysterektomi bør ideelt sett stå til kvinnen og hennes lege. Det har vært argumenter for og mot kvinner som gjennomgår en hysterektomi og enda mer på metoden for hysterektomi. Dr. JM Ayoubi og kolleger publiserte en studie i desember 2003 utgaven av European Journal of Obstetrics & Gynecology og reproduksjonsbiologi der de fant at laparoskopisk hysterektomi tendens til å ha en mildere effekt på kvinners seksualitet enn andre metoder.

Men det er ikke tilrådelig for kvinner som er barnløs og ønsker å gjennomgå hysterektomi bare for å redusere bekkensmerter eller urinveisproblemer. Slike kvinner bør helst søke alternative behandlinger som en hysterektomi vil helt eliminere sjansene for graviditet i fremtiden.
.