Recovery Fra Enebolig Retina Surgery

March 23

Netthinnen er et tynt lag av blodkar og lysfølsomme nerver på baksiden av øyet. Det noen ganger skreller bort fra baksiden av øyet, forårsaker en netthinneavløsning og en resulterende tap av syn. Denne tilstanden kan vanligvis repareres kirurgisk; kirurgi kan vare mellom en og fire timer, avhengig av kirurgisk alternativ du og din øyelege har valgt. Recovery er en langvarig prosess.

Slipp fra sykehuset

Sperring komplikasjoner, bør du bli utskrevet fra sykehuset senere på dagen operasjonen ble utført, eller senest neste dag, ifølge AuroraHealthCare.org. Øyet vil bli dekket med en metallskjermen og bandasje, som må være på plass uansett hvor lenge legen din angir. Som oftest vil dette øyet belegget fjernes av legen dagen etter operasjonen. I dagene umiddelbart etter operasjonen, kan du oppleve noen smerte, men det bør være overkommelig med smertestillende medisiner legen har foreskrevet. Hvis medisinen ikke gjør jobben sin, ta kontakt med legen din umiddelbart.

Retningslinjer for Recovery

Når øyelapp er fjernet, må du begynne å bruke øyedråper legen har foreskrevet før operasjonen. Du må også ha et øye lapp hver natt i tre uker for å beskytte øyet mot mulig skade mens du sover. I den første uken etter operasjonen, bør du skjemme bort deg selv, ifølge Retina Spesialist i Alabama. Det er viktig å ikke anstrenge ditt syn i denne tidlige utvinning perioden, så hold lesing og TV-titting til et minimum. Det er ikke uvanlig å oppleve rive og klar slimhinnene sekresjon fra de berørte øyet, men ta kontakt med lege umiddelbart dersom du opplever en gul, illeluktende utflod fra øyet.

Gas Bubble

Under operasjonen, kan kirurgen har innført en gassboble inn i øyet for å tjene som en splint i tidlig rekonvalesensperioden. Denne boble, som vil bli absorbert og avta i størrelse over tid, bidrar til å holde den reparerte hinnen på plass inntil den er fast festes på nytt til det bakre av øyet. For å maksimere effekten av gassboble, din øyelege sannsynligvis vil be deg om å holde hodet i en ansikt-ned posisjon når det er mulig. Du må prøve å hevde at hodeposisjon så mye du kan, selv mens du sover, bading og spising. Inntil boblen er fullt absorbert, ikke ligge på ryggen. Det er også viktig å unngå overanstrengelse i minst en måned.

forbedret Vision

Du bør merke en klar forbedring i visjonen din innen to uker etter operasjonen, selv om fullstendig gjenoppretting kan ta opp til et år. Før det har gått, er det trolig best å unngå kjøring. Hvis du har en stillesittende jobb og utvinning har vært relativt jevn, har du sannsynligvis kan gå tilbake til arbeidet innen 10 til 14 dager. Hvis, derimot, krever jobben din tunge løft eller lignende anstrengelse, kan legen din gi deg råd når det er trygt å gå tilbake på jobb.