Kosttilskudd restriksjoner for gikt

April 12

Kosttilskudd restriksjoner for gikt


Urinsyregikt er en svært smertefull type leddgikt som oppstår når urinsyre krystaller bygge opp i leddene. The University of Maryland Medical Center sier at overflødig urinsyre kan oppstå når det er for mange puriner i blodet. Puriner er stoffer som er biprodukter av fordøyelsen av protein, noe som er grunnen til at gikt angrep er oftest knyttet til mat.

Limit Animal Protein

Animal protein kjøtt anses høy-purine matvarer. Verdens sunneste Foods hjemmeside, produsert av George Mateljan Foundation, sier at puriner finnes i hver eneste celle i hele kroppen, og når cellene dør, blir puriner fra cellene brytes ned til urinsyre. Mens urinsyre er nødvendig for å beskytte blodkar, kan et overskudd danne krystaller, som kan lodge i nyrer, sener og ledd. Når urinsyre akkumuleres i leddene, kan det føre til gikt. Hvis du lider med gikt eller gikt symptomer, begrense inntaket av animalske proteiner. Høy purin elementer inkluderer innmat, rødt kjøtt, fet fisk, kalvekjøtt, kalkun, fårekjøtt, bacon, gås og fasan. Andre kjøttproteiner har også puriner, men i mindre grad. Hvis du har alvorlige problemer med gikt, bør du be legen om du bør unngå all animalsk protein.

limit Sukker

Sukkerarter, spesielt fruktose, har vært forbundet med risiko for utvikling av gikt, nyrestein og økte triglyseridnivåer. Ifølge juni 2009 utgaven av "Journal of Nutrition", mens høye nivåer av fruktose kan føre til gikt, de små mengder fruktose finnes i frisk frukt som epler og bær er ikke til bekymring. Hva er av interesse, ifølge Mayo Clinic, er produkter som inneholder høy fruktose mais sirup, som søtet drikke, bearbeidet kaker og godteri.

Begrens alkohol

The Mayo Clinic rapporterer at alkohol kan forstyrre riktig eliminering av urinsyre fra kroppen. Øl spesielt kan utløse gikt angrep. Ifølge august 2009 utgaven av "Biomedical Chromatography", alle typer øl, selv øl med lavt alkoholinnhold, inneholder en betydelig mengde av puriner. Forskere fra Institutt for analytisk kjemi ved Teikyo University i Kanagawa, Japan, ledet av K. Kaneko, testet nivåer av puriner i alle typer alkohol. Mens øl inneholdt det meste, konkluderte forskerne at folk bør unngå for mye alkohol.

Limit Koffein

Folk over hele verden bruker koffein i energidrikker, kullsyreholdige drikker, kaffe og te, og til og med sjokolade. Koffein tilhører purine familien, så det forskere sier det kan øke risikoen for en gikt angrep. Se opp for sjokolade, brus, koffeinholdige drikker og te. Men mens koffein kan øke purine nivåer, det er gode nyheter for kaffe-elskere. Forskere ved leddgikt Research Centre of Canada i Vancouver fant at kaffeinntak faktisk senket risikoen for gikt ved å redusere urinsyre. Deres studie, publisert i den 25 mai 2007, utgaven av "leddgikt og revmatisme," rapporterer at mens kaffe senket urinsyre, gjorde ikke te. Det betyr at det er andre fytokjemikalier i kaffe som bidrar til arbeidet med å redusere risikoen for gikt.