Fotpleie og Hard hud på føttene

September 18

Fotpleie og Hard hud på føttene


De fleste mennesker opplever fotproblemer fra tid til annen, for eksempel liktorner, inngrodde tånegler, hælspore og den stadig utbredt callus. Behandling for slike problemer kan variere fra gammeldagse hjem rettsmidler til butikk-kjøpte pads og salver og hele veien til et besøk til en fot lege eller podiatrist.

Podiatry oversikt

Fotpleie, eller "fot leger," avtale med lidelser, sykdommer og skader som påvirker foten og leggen. Et bredt utvalg av fotproblemer er vanlig blant liktorn, hard hud, inngrodde tånegler, bunions, hælspore, infeksjoner, skader og misdannelser. Visse sykdommer --- så som diabetes --- kan føre til ytterligere problemer foten. Ifølge Bureau of Labor Statistics, Fotpleie behandle slike problemer gjennom medisiner, fysioterapi og kirurgi. De kan selv designe skredder fit sko og hjelpe pasienter med orthotic inserts.

om Calluses

Hard hud er en svært vanlig problem i moderne Amerika. Dette fortykkelse av huden som svar på trykk kan forårsake smerte, gangvansker og --- hvis venstre ubehandlet --- infeksjon. Hard hud (også kjent som liktorn, hyperkeratose, Clavus, heloma og tyloma) bare forekommer som et resultat av for mye press, i kombinasjon med friksjon. Denne kombinasjonen fører til at huden å tykne som et beskyttende tiltak. Vanlige problemer som fører til hard hud inkludere trange sko, toe misdannelser, bein fremspring og ganglag abnormiteter som forårsaker ujevn press på foten. Hard hud er alltid et symptom på en underliggende tilstand eller problem.

Hjem Behandling

Mange mennesker behandler sine calluses hjemme ved å bruke "callus pads" laget av skum eller silikon til bunnen av føttene. Callus filer, grove steiner og elektrisk verktøy som en dremel med sandpapir brukes også hjemme. Enkeltpersoner kan også kjøpe nye innsatser for sine sko for å øke padding og redusere potensialet friksjon. Disse behandlinger kan hjelpe med symptomer og smerte på kort sikt. Imidlertid, hvis den underliggende sykdommen ikke er adressert, blir hard hud tilbake. I tillegg kan feil filing eller sliping forverre en fot tilstand og øke risikoen for infeksjon.

Podiatry Treatment

Føttene er en så viktig del av kroppen som du kanskje ønsker å vurdere å ha foten profesjonelt behandlet --- spesielt hvis du har et tilbakevendende problem eller betydelig smerte. En podiatrist vil vurdere årsaken til callus og bestemme riktig løpet av handlingen. Slike tiltak kan omfatte vanlige innlevering av callus, råd om skotøy og polstring, til bruk av spesielle innlegg avlaste trykket på foten og kirurgisk korreksjon av deformerte bein.

Omsorg for dine føtter

Overvåking og ta vare på føttene på en jevnlig basis kan hjelpe deg å unngå hard hud og tilhørende smerte og ubehag. Mange av trinnene du kan ta for å beskytte føttene er sunn fornuft, men noen kan overraske deg. Hold føttene rene. Ikke gå med trange sokker eller sko. Unngå å utsette føttene til ekstrem kulde, fuktighet, varmt vann eller enheter som oppvarming pads. Unngå sterke antiseptiske midler og opprettholde sirkulasjonen rundt føttene. Se en lege umiddelbart om eventuelle sår eller sår som vises på føttene.