Fordeler med Soya Protein Shakes

June 28

Fordeler med Soya Protein Shakes


Soya protein shakes, som er lav i kalorier og mettet fett og kolesterol-fri, har lenge vært populært blant helsebevisste befolkningen. Imidlertid har soyaprotein mange helsemessige fordeler som folk flest er uvitende.

komplett Protein

Soya er et sunt alternativ til animalsk protein som et diettkilde komplett protein. I kroppen, er protein brytes ned til aminosyrer. Komplette proteiner er proteiner som inneholder alle de essensielle aminosyrer. Aminosyrer er byggesteinene i proteiner, og proteiner er byggesteinene i kroppen. Det er svært få kilder til komplett protein i moderne matvarer.

Cardiovascular Health

Ifølge New England Journal of Medicine, studier ledet av Dr. James W. Anderson funnet at å legge soya protein i kostholdet reduserer risikoen for hjertesykdommer med 20 prosent til 30 prosent. Soya senket kolesterolnivået i 89 prosent av studiene. I gjennomsnitt, total kolesterol falt 23,2 mg / dl og LDL (dårlig) kolesterol falt 21,7 mg / dl uten å påvirke HDL (bra) kolesterol. Studier har også konkludert med at soya beskytter arteriene ved inhibering av cholesterol og oksydasjon av en forbindelse i soya som kalles genistein kan hemme veksten av arterielt plakk.

Cancer Prevention

Soyaprotein inneholder phytoestrogen, som etterligner østrogen ved å okkupere østrogen reseptorer i kroppen som fungerer som brytere. Østrogen passer inn reseptoren som en nøkkel passer i en lås, "slå på bryteren" og aktivere en prosess i kroppen som cellevekst og replikasjon. Skadelige former av østrogen, som finnes i eksos, plantevernmidler, aerosolsprayer og hormon narkotika , er sterkere enn den østrogen som produseres av kroppen, og kjent for å forårsake hurtig cellereplikasjon som kan føre til kreft. det er imidlertid phytoestrogen bare omkring en fire-hundredel styrken av østrogen som produseres av kroppen. phytoestrogen holder reseptorene okkupert så andre østrogen har ingenting å klinke til og blir kontinuerlig utskilles fra kroppen. Denne karakteristikken av soya er antatt å bidra til å forebygge kreft i bryst, blære, tykktarm, prostata og hud.

Ifølge National Cancer Institute, er en tredjedel av alle kreftdødsfall knyttet til kosthold. Soya protein, er lav i fett og høy i fiber, passer kriteriene for en kreft-forebyggende mat. En kreft-forebyggende diett består av mindre fett og mer fiber og planteføde. I tillegg inneholder soyaprotein genistein, som har vist seg å forhindre enzymer i kroppen fra å konvertere normale celler til kreftceller.

osteoporose Prevention

Soya er rik på kalsium, kobber og magnesium, essensielle næringsstoffer for sterke bein. I tillegg kan soya isoflavoner øke beinmineralinnhold og bentetthet i korsryggen, mens kosten animalsk protein kan føre til at kroppen til å miste kalsium. Skifte animalsk protein i kosten med soyaprotein kan bidra til å forebygge osteoporose.