CoQ10 Problemer

March 19

CoQ10 Problemer


Koenzym Q10, kjent som CoQ10, er et stoff som finnes i hver eneste celle i kroppen. Den er laget av kroppen og gir energi, så vel som vekst og vedlikehold av cellen. Supplerende CoQ10 er tenkt å være nyttig, og er tilgjengelig fra mange produsenter.

fordeler

Forskning har indikert supplerende CoQ10 kan være nyttig i visse vilkår. CoQ10 kan være nyttig for hjertesvikt, migrene, Parkinsons sykdom og høyt blodtrykk. Det kan også redusere bivirkninger av statin narkotika, som demper naturlig CoQ10 nivåer. Naturlig CoQ10 er tenkt å avta med alderen, og lite er tilgjengelig gjennom mat.

Bivirkninger

CoQ10 er generelt trygt, men det er sporadisk bivirkninger, for eksempel gastrointestinale plager, hodepine eller tretthet. Når bivirkninger forekommer, er det vanligvis med høye doser. Anbefalte doser varierer i henhold til den tilstanden du behandler og kroppsstørrelse. Spør helsepersonell hvor mye du skal ta. Noen produkter er "oppløst" og levere dobbelt så mye CoQ10 som vanlige kapsler.

Kvalitet og Dosering

Consumer Lab testet 41 merker av Q10 og fant en som ikke har mengden ingrediens på etiketten. De fant også at forskjellige merker hadde ulike potenser, og foreslo porsjoner varierte fra 22 til 600 milligram. Det er ikke nødvendig å ta høye doser hvis du bruker supplement for generell helse. Hvis du bruker den til å behandle en bestemt tilstand, stokk med legens anbefaling, ikke produsentens.